JP “Putevi”: Tvrdnje Milana Purića i Lidije Ljubojević su lažne

Nakon što je nedavno održana konferencija za medije, na kojoj su članovi brčanskog SDS-a, dr Lidija Ljubojević i dr Milan Purić dotakli i JP “Putevi Brčko”, upravni odbor ovog preduzeća obratio se javnosti saopštenjem koje prenosimo u cjelosti, bez izmjena.

Povodom lažnih i netačnih tvrdnji iznesenih na konferenciji za štampu od strane Milana Purića i Lidije Ljubojević, Upravni odbor JP “Putevi Brčko” d.o.o. Brčko distrikt BiH bez namjere da se upušta u bilo kakvu polemiku, ima obavezu da zbog javnosti saopšti da su lažne i neistinite tvrdnje navedene gospode u pogledu stanja na obilaznici i plate direktora preduzeća.

Naime, radovi na obilaznici se izvode najvećom dinamikom do sada, a rukovodstvo preduzeća čini sve da se planirana dinamika održi i radovi završe u predviđenom roku.

Što se tiče plate direktora, odgovorno tvrdimo da je ista u skladu sa odredbama Pravilnika o platama u preduzeću kao i odredbama zakona o Javnim preduzećima, i nešto je niža od plate šefa odjeljenja u Vladi Brčko distrikta BiH. U svakom momentu možemo predočiti platne liste kojima našu tvrdnju možemo i dokazati.

Smatramo da ovakve lažne informacije štete ugledu preduzeća koje jako dobro radi svoj posao, ali i pojedinca koji je svojim dolaskom zajedno sa upravnim odborom preporodio rad preduzeća.

Ovakve neistine očigledno imaju političku pozadinu, a mi ne želimo da se u to miješamo, jer mislimo da je posao ipak nešto drugo od politike.

Ne upuštajaći se u bilo kakvu dalju komunikaciju po ovom pitanju, samo istine radi smo našli za shodno da izdamo ovo saopštenje.

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime