JP Putevi: Do kraja godine završiti most u Krepšiću i započeti dva kružna toka

Direktor brčanskog Javnog preduzeća “Putevi” Miroslav Miškić, rekao je za Radio Brčko da je u toku pripremanje tenderske dokumentacije za izgradnju mosta u Krepšiću, dok paralelno nadležno vladino odjeljenje treba da završi procedure oko građevinske dozvole, nakon ćega će se ići u odabir izvođača radova.

“Projekat je donirala RS, dok će same radove po odluci Skupštine, provesti i finansirati naše preduzeće. Projektovana vrijednost ovih radova je oko 800.000 maraka. Naše ambicije su da to završimo prije zime”, dodao je Miškić.

- Reklama -

Što se tiče skupštinske odluke o izgradnji sedam kružnih tokova u Brčkom, Miškić je rekao da je želja da se u ovoj godini urade bar jedan ili dva kružna toka tamo gdje bi to bilo jednostavno, odnosno gdje nema eksproprijacije.

“Već imamo idejna rješenja za ove kružne tokove, a koji su predviđeni na Klancu kod Izbora, kod Belamionixa, na Novom Brčkom, zatim na raskrsnici Kasino, na izlazu iz “Š” naselja, Ilićki, te na raskrsnici Kuglana. Vlada će provesti  eksproprijaciju gdje bude potrebno i snositi te troškove, dok ćemo građevinske radove mi finansirati iz sredstava ostvarenih kroz dobit”, naglasio je Miškić.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime