spot_img
spot_img

ЈП “Путеви Брчко”: За зимско одржавање саобраћајница и паркинга планирано милион и 300 хиљада КМ

spot_img
spot_img

У исчекивању првих снијежних падавина ове зиме, те ниских температура које могу довести до поледице, ЈП “Путеви Брчко” су још прије почетка званичне зимске сезоне која је почела 1. новембра потписали уговоре са свим извођачима који ће обављати ове услуге до краја марта наредне године.

ЈП “Путеви Брчко” су за услуге зимског одржавања саобраћајница на подручју Брчко дистрикта ове године планирали средства у износу од милион и триста хиљада КМ.

„Наведени износ је већи за око 300 хиљада КМ у односу на прошлу годину јер је у међувремену дошло до драстичног повећања цијена нафте и нафтних деривата тако да смо морали издвојити додатна средства за ове услуге како нам извођачи радова не би одустали од потписаних уговора“, истакао је Јасмин Мешић, замјеник директора за одржавања путне мреже у овом предузећу.

Мешић је појаснио да су извршене све припреме и обилазак свих извођача ових услуга како би се утврдило да ли посједују довољан број камиона, људства и довољне количине посипног материјала како би могли одговорити потреби да у случају интезивнијих снијежних падавина у погон ставе све своје ресурсе.

Зимско одржавање у Брчко дистрикту подразумијева чишћење саобраћајница у граду и сеоским подручјима, одржавање свих регионалних, магистралних путева и обилазнице, те свих паркинг мјеста у граду.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img