spot_img
spot_img

ЈП “Путеви Брчко” ускоро почињу градити прве уздигнуте пјешачке прелазе

spot_img
spot_img

Због све учесталих саобраћајних незгода на пјешачким прелазима у којима пјешаци задобијају лакше и теже тјелесне повреде, ЈП “Путеви Брчко” ускоро ће започети са изградњом пет уздигнутих платформи за прелаз преко саобраћајница како би се побољшала безбиједност пјешака.

ЈП “Путеви Брчко” сваке године планирају средства за уградњу успоривача саобраћаја те изградњу других саобраћајних елемената како би се обезбиједила већа безбиједност пјешака особито ученика током преласка коловозне траке.

Нажалост у задњих годину дана у Брчко дистрикту се десило неколико саобраћајних незгода у којима су пјешаци, те углавном ђаци задобијали лакше и теже тјелесне повреде. Како би се то пробало спријечити у ЈП “Путеви Брчко” су одлучили да у Брчком у наредном периоду на неколико локација изграде такозване пјешачке платформе односно уздигнуте пјешачке прелазе као што је то пракса у другим већим градовима у БиХ и земљама ЕУ.

“Ове платформе односно уздигнути пјешачки прелази ће бити изграђени код Дома здравља у Брчком, испред зграде Владе, на Булевару код Четврте основне школе, испред Економске школе и у улици Мирослава Крлеже према подвожњаку“, истакао је Јасмин Мешић замјеник директора за одржавање путне мреже у овом предузећу.

Захтјев за изградњу оваквих уздигнутих пјешачких прелаза на поменутим али и неким другим локацијама у граду, ЈП “Путеви Брчко” су добили и од Удружења дистрофичара а слични прелази би требали бити урађени и приликом изградње новог кружног тока Куглана.

У ЈП “Путеви Брчко” тренутно раде на обезбијеђивању неопходне документације а изградња првих прелазних рампи односно уздигнутих пјечачких прелаза ће услиједити чим дозволе временски услови да се могу изводити такви радови.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img