spot_img
spot_img

JP “Putevi Brčko” u prvom kvartalu ove godine izdalo 5.105 dnevnih parking karata

spot_img
spot_img
spot_img

JP „Putevi Brčko“ za prva tri mjeseca u ovoj godini izdalo je ukupno 5.105 dnevnih parking karata korisnicima usluge parkiranja koji nisu platili uslugu parkiranja.

Od tog broja dnevnu kartu je platilo 3.626 korisnika usluge parkiranja, dok 1.479 korisnika ove usluge još uvijek nije platilo dnevnu kartu.

Zamjenik direktora u JP „Putevi Brčko“ Mato Itrić je podsjetio da dnevna karta iznosi ukupno 14 KM i da svi koji dobiju dnevnu kartu u roku od osam dana plaćaju 50 posto od naznačenog iznosa.

„Ovu mogućnost su iskoristile 2.842 osobe i platile su dnevnu kartu u roku od osam dana, dok je puni iznos od 14 KM platilo 784 korisnika usluge parkiranja“, dodao je Itrić.

Prema njegovim riječima, ovo su privremeni podaci o uplatama dnevnih karata za prva tri mjeseca, koji se svakodnevno ažuriraju. Naglasio je da će korisnicima usluge parkiranja koji ne plate novčani iznos za dnevne karte biti poslana opomena. Ako ni tada ne izvrše uplatu, bit će pokrenut postupak prinudne naplate usluge parkiranja.

Itrić je korisnike usluge parkiranja koji se nalaze na privremenom radu u inostranstvu podsjetio da ovo preduzeće ima potpisanu saradnju sa kompanijom „Euro parking Services“ iz Londona koja vodi aktivnosti oko naplate parkinga za strance. Naglašava, da je tim korisnicima ove usluge povoljnije dnevnu kartu platiti u BiH nego u zemljama Evrope jer taj iznos doseže čak do 60 eura, zavisno od zemlje u kojoj borave.

Iz JP „Putevi Brčko“ podsjetili su da dnevna karta nema oblik kazne, ali osobe koje dobiju dnevnu kartu dužne su je platiti ili će u suprotnom biti pokrenut postupak prinudne naplate usluge parkiranja.

 

 

(radiobrcko.ba)

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img