spot_img
spot_img

ЈП “Путеви Брчко”: У овој години уложено девет милиона КМ у санацију и одржавање путева

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Јавно предузеће „Путеви Брчко” је у овој години инвестирало девет милиона КМ у 26 капиталних пројеката санације саобраћајница те у текуће љетно и зимско одржавање свих путних праваца на подручју Дистрикта. Значајна улагања у ову област су најављена и за наредну годину.

„Санација саобраћајница је рађена на цјелокупној територији Брчко дистрикта у насељима Маоча, Омербеговача, Брезик, дио пута између Горњег Рахића и Чанда, Семберска улица, дио Магистралног пута М 14.1 од Столина до Пирометала те неколико улица у насељу Српска Варош гдје је комплетна дионица од Општине до семафора на Куглани покривена новим слојем асфалта“, истакао је Владо Јевтић директор овог предузећа.

Осим поменутих путних праваца у овој години су санирани и дио пута Миладије – Шаторовићи, прва дионица улице 4. јули, дио пута Ланишта-Марковић Поље, приступни пут и уређење платоа испред основне школе и Мјесне заједнице у Горњем Вукшићу, наставак пута и оборинска канализација у Бијелој и пут у Горњој Скакави до капеле према Липовцу.

Из овог јавног предузећа су напоменули да је износ од девет милиона КМ у овој години за реконструкцију и санацију путне инфраструктуре највеће улагање након изградње обилазнице око Брчког.

Након што Скупштина Брчко дистрикта усвоји Пословни план „Путева“ за наредну годину, Јевтић је најавио и нова значајна улагања у санацију и реконструкцију и других путних праваца на подручју Брчко Дистрикта у 2023. години.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img