spot_img
spot_img

JP “Putevi Brčko” u ovoj godini izdalo više od 16.000 dnevnih karata

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Javno preduzeće „Putevi Brčko“ u proteklih deset mjeseci u ovoj godini izdalo je ukupno 16.931 dnevnu parking kartu korisnicima usluge parkiranja koji nisu platili ovu uslugu.

„Od tog broja dnevnu kartu je platilo 14.089 korisnika usluge parkiranja, dok 2.842 korisnika još uvijek nije platilo dnevnu kartu“, potvrdio je Mato Itrić, zamjenik direktora JP „Putevi Brčko“ te dodao da je do sada korisnicima usluge parkiranja koji još uvijek nisu platili dnevnu parking kartu zaključno sa sedmim mjesecom u ovoj godini poslato ukupno 1.491 opomena pred tužbu, od čega je plaćeno oko 905 dnevnih karata.

Prema njegovim riječima dnevna karta nema oblik kazne i svi vozači koji dobiju dnevnu parking kartu u roku od osam dana plaćaju 50 posto od naznačenog iznosa. Također, osobe koje ne plate dnevnu kartu protiv njih će biti biti pokrenut postupak prinudne naplate usluge parkiranja.

„Trenutno u evidenciji imamo 586 korisnika usluge parkiranja kojima je poslata opomena pred tužbu, a koji još uvijek nisu platili dnevnu kartu“, dodao je Itrić, te kazao da se se bliže novogodišnji praznici kada se očekuje veća potražnja usluge parkiranja zbog dolaska građana u BiH koji se nalaze na privremenom radu u inostranstvu.

Itrić podsjeća da ovo preduzeće ima potpisanu saradnju sa kompanijom „Euro parking Services“ iz Londona koja vodi aktivnosti oko naplate parkinga za strance. On naglašava da je tim korisnicima ove usluge jako povoljnije dnevnu kartu platiti u BiH nego u zemljama Evrope jer taj iznos može biti veći od 60 eura, zavisno od zemlje u kojoj borave.

Iz JP „Putevi Brčko“ pozivaju sve korisnike parking mjesta koji nisu još uvijek platili dnevnu kartu da to učine što prije jer po zakonu prema svim korisnicima parking usluge, koji istu nisu platili, iz ovog preduzeća su obavezni da pokrenu postupak prinudne naplate što i čine.

 

 

(radiobrcko.ba)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img