spot_img
spot_img

ЈП “Путеви Брчко” поставља заштитне ограде испред основних и средњих школа

spot_img
spot_img

Јавно предузеће „Путеви Брчко” у задњих неколико дана проводи пројект постављања заштитних ограда испред основних и средњих школа Брчко дистрикта БиХ, за чије је намјене издвојено око 50.000 КМ.

„До сада је заштитна ограда постављена испред ЈУ Економске школе и испред Треће основне школе и то је до сада коштало 17.000 КМ. Преосталих 30.000 КМ планирано је за постављање ограде испред Пете основне школе, затим школа на Кланцу, Горњем Рахићу и Грбавици“, казао је замјеник равнатеља ЈП „Путеви Брчко” Јасмин Мешић.

Према његовим ријечима постављањем заштитних ограда штите се пјешаци, а у овом случају углавном дјеца школске доби. На овим дионицама свакодневно се одвија густ саобраћај, те постоји опасност од изласка пјешака на саобраћајницу, а овим оградама осигураће се сигурност пјешака.

Планирано је пројектовање и припремање потребне документације за постављање заштитних ограда испред свих школа Брчко дистрикта, а реализација је планирана у наредне двије до три године, а за сада су приоритет школе које се налазе на главној цести гдје је појачан саобраћај.

Цијелом активношћу Јавног подузећа „Путеви Брчко” првенствено се подиже сигурност ученика, али и свих пјешака на овим дионицама, јер штите од ненаданог изласка на прометницу.

 

 

(radiobrcko.ba)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img