ЈП „Путеви Брчко“ поставило прве бројаче саобраћаја у Дистрикту - nula49.com
spot_img
spot_img

ЈП „Путеви Брчко“ поставило прве бројаче саобраћаја у Дистрикту

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

У Брчко дистрикту БиХ претходне седмице постављени су први аутоматски бројачи саобраћаја на четири улаза у град, на локацијама Гредице, Поточари, Брод и Горице.

Трошкови постављања бројача износили су 100.000 КМ, појашњава замјеник директора Јавног предузећа „Путеви Брчко“ Јасмин Мешић.

„Бројачи саобраћаја нам служе за бројање возила у одређеном временском интервалу како бисмо имали податке о оптерећењу пута који ће нам касније служити у сврху изградње и реконструкције и одржавања путева“, објашњава Мешић.

Мешић додаје како ће бројачи прикупљати и податке о категоријама возила и брзини њиховог кретања, те да ће сви подаци, које уређаји евидентирају, бити изравно спремљени у базу Предузећа, тако да се бројање саобраћаја за наведене локације неће морати обављати ручно, као што је то раније био случај.

„Сада ћемо имати те податке који ће нам послужити бар за ове велике дионице, као што су регионални путеви, локални путеви, улази у град. Имат ћемо основу за планирање будућих процеса“, додао је Мешић.

Он је говорио и о посљедицама недавног невремена које је погодило Дистрикт на путеве и сигнализацију, истакавши да на путевима и сигнализацији није било већих оштећења, осим неколико оштећених саобраћајних знакова и путоказа.

„То смо све у оквиру редовног одржавања санирали одмах послије тог невремена, један дио ЈП “Путеви Брчко”, радило је и Одјељење за јавну сигурност“, казао је замјеник директора Јавног предузећа „Путеви Брчко“

Од тренутних активности Предузећа, издвојио је обиљежавање хоризонталне сигнализације на паркинзима и пјешачким прелазима у граду, те исцртавање уздужних ознака у руралним подручјима. Мешић је, такођер, најавио изградњу кружног тока Куглана у септембру, те санирање косина на обилазници до краја грађевинске сезоне.

 

 

(radiobrcko.ba)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img