spot_img

ЈП „Путеви Брчко“: Не паркирајте возила на мјеста намјењена лицима са инвалидитетом

Published:

- Advertisement -

Поводом 3. децембра – Међународног дана лица са инвалидитетом, а у оквиру пројекта из области саобраћајне културе који Јавно предузеће „Путеви Брчко“ спроводи у сарадњи са Омладинским центром „Вермонт“, данас се на неколико локација у граду врши подјела промотивног матерјала у циљу повећања свијести грађана да не паркирају своје аутомобиле на мјестима која су намјењена за лица са инвалидитетом.

За потребе паркирања искључиво возила лица са инвалидитетом у Брчком су резервисана 32 паркинг мјеста, и овим лицима се не наплаћује накнада за паркирање.

Oва паркинг мјеста су посебно обиљежена вертикалном и хоризонталном саобраћајном сигнализацијом, а већина њих није стандардна него имају проширени дио како би инвалидним лицима био омогућен неометан излаз из аутомобила.

Право употребе мјеста за паркирање возила инвалида остварују инвалидне особе које посједују знак приступачности, односно међународни знак инвалида, а у складу с Законом о основама сигурности саобраћаја на путевима у БиХ.

Инвалидна лица која посједују знак приступачности могу без плаћања накнаде такође паркирати на било којем обиљеженом паркинг мјесту у све три зоне наплате уз услов да имају видно истакнут важећи знак приступачности са унутрашње стране предњег вјетробранског стакла те да исти одговара возилу на којем се користи (регистрација возила).

Јавно предузеће „Путеви Брчко“ апелује на све возаче да своја возила не паркирају на мјестима која су намјењена лицима са инвалидитетом будући да им тако ускраћујемо прво на њима потребан простор.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img