spot_img
spot_img

ЈП “Путеви Брчко” ће уклонити архитектонске баријере у центру града

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Јавно предузеће „Путеви Брчко“ позитивно ће одговорити на захтјев Удружења грађана „Дистрофичари“ Брчко и уклонити шест архитектонских баријера на пјешачким прелазима у строгом центру града, потврдио је Јасмин Мешић замјеник директора овог предузећа.

Он је рекао да ће се уколико временске прилике то дозволе са овим послом као и са изградњом нових архитектонских рјешења почети у најскорије вријеме те да ће архиктектонске баријере бити уклањање и на још неколико локација у граду.

„Разрађујемо и пословни план за следећу годину и уврстићемо сигурно и ову иницијатицу како би се сви грађани несметано кретали нашим улицама“, рекао је Мешић и најавио изградњу неколико платформи, односно успоривача саобраћаја, који би уједно били погодни за прелаз улице лица која користе инвалидска колициа.

Предсједник Комисије за буџет Скупштине Брчко дистрикта Срђан Блажић подржао је инцијативу удружења која се баве проблематиком особа са инвалидитетом као и позитиван одговор надлежне институције рекавши да ће скупштинска Комисија одобрити новац за такве и сличне иницијативе.

„Свака идеја која дође пред Комисију а тиче се општег добра биће подржана и за њену реализацију биће обезбијеђена средстав у буџету Дистрикта за наредну годину“, нагласио је Блажић.

Подсјетићемо да су представници Удружења грађана “Дистрофичари” Брчко дистрикта у понедељак поднијели захтјев Јавном предузећу “Путеви Брчко“ за уклањање шест архитектонских баријера на тротоарима у строгом центру града како би лица која користе инвалидска колица могла несметано да прелазе главну градску улицу.

Лица у инвалидским колицима најпрометнију градску улицу не могу прећи на пјешачком прелазу код Вијећнице према згради Владе, на три прелаза код Четврте основне школе, један прелаз на улазу у улицу Мехмедагића као и пјешачки прелаз поред паркинга хотела „Јелена“.

 

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img