spot_img

ЈП Путеви Брчко биљежи пораст прихода од наплате кориштења паркинг простора

Published:

- Advertisement -

У односу на исти период прошле године, када је због ограничења кретања кориштење услуга паркирања било значајно смањено, у четири мјесеца ове године ЈП “Путеви Брчко” забиљежило је пораст прихода у подручју наплате кориштења паркинг простора у Брчком.

Анализом постигнутих резултата, закључно с 31. априлом, и поређењем с истим периодом протекле године, видљиво је како је Сектор за паркинге, издавање дозвола и сагласности Јавног предузећа „Путеви“, остварио позитивне финанцијске резултате.

Рекао је то за Радио Брчко замјеник директора „Путева“, Мато Итрић истакавши како приходи у сегменту паркинга ове године износе 310.000 марака, што је за око 90.000 више него у четири мјесеца прошле године.

У четири мјесеца ове године је издато око 3.700 дневних карата, односно четрдесетак дневно, док просјек наплате износи 83 посто, чиме, према Итрићевим ријечима, нису задовољни.

“Када су у питању наплаћене дневне карте, просјек наплате је негдје око 83%, значи да је од 3.713 изданих карата плећено 3.100, дакле 613 дневних карата је ненаплаћено”, каже Итрић.

Из “Путева” поручују како су за јануар послали опомене корисницима услуга паркирања који нису платили услугу паркирања, док за фебруар и март мјесец чекају податке од надлежних органа, након чега ће корисницима бити поновно послате опомене.

Уколико корисници ни након тога не изврше уплату, према Закону о измјенама и допунама закона о комуналним пословима покреће се поступак принудне наплате код надлежног суда. Недавним увођењем новог поступка утужења, трошкови неплаћених дневних карата биће повољнији за кориснике, истиче Итрић.

“Значи неће морати да плаћају те услуге адвоката. Неће бити 250 до 300 КМ као што је било раније, него ће износити можда 50 до 60 КМ”, рекао је Итрић.

Но, наглашава он, они поступци принудне наплате паркирања, који су закључно с прошлом годином предани адвокатима на реализацију, биће извршени према старом начину наплате.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img