spot_img
spot_img

ЈП “Комунално” спремно за снијег

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Иако снијег још увијек не очекују, из ЈП “Комунално” Брчко кажу да већ морају размишљати о непогодама које могу донијети хладни и сњежни зимски дани.

ЈП „Комунално Брчко“ ће од 15.11.2017. до 15.04.2018. године, а на основу споразума са ЈП „Путеви Брчко“ као и важећим техничким прописима, нормативима и стандардима, одржавати проходност путева и улица на подручју града, од табле до табле Брчко. Штаб зимске службе је формиран, а дежурства крећу од средине новембра.

Ријеч је о зимском одржавању нешто више од 137 км градских улица и тротоара, те око 30 км  пјешачке зоне, који ће бити одржавани у складу са сљедећим приоритетима:

  • Приоритет И – магистрални путеви, регионални путеви, главне градске саобраћајнице и пјешачке зоне
  • Приоритет ИИ – улице ИИ приоритета, тротоари улица И и ИИ приоритета, мостови, парковске стазе и степеништа, јавне паркинг површине као и пјешачке стазе
  • Припоритет ИИИ – улице ИИИ приоритета, прилази објектима мјесних заједница и остале јавне саобраћајне површине.

ЈП „Комунално Брчко“ обезбиједило је довољне количине индустријске соли и каменог агрегата за посипање саобраћајница и саобраћајних површина, те Планом одржавања проходности путева за зимски период 2017/2018 утврдило план степена приправности, ангажовања возача и расположивости возила, а она основу захтјева из тендера и законских обавеза.

Зона првог приоритета у случају падавина мора бити у потпуности очишћена најдуже два часа по престанку падавина. Улице другог приоритета, тротоари улица првог и другог приоритета, мостови, парковске стазе и степеништа као и пјешачке стазе, одржавају се непрекидно, а морају бити потпуно очишћени у периоду од осам часова од момента престанка сњежних падавина. Зона трећег приоритета, гдје су и прилази објектима мјесних заједница, мора бити потпуно очишћена у периоду од 24 часа од момента престанка сњежних падавина.

Остале дионице на подручју Брчко дистрикта БиХ одржавају друга предузећа.

Одређени дио посла и одговорности је и на грађанима Брчко дистрикта БиХ, који су у случају сњежних падавина, према Закону о комуналним дјелатностима, дужни да уклоне снијег и лед испред својих кућа, зграда и пословних простора.

 

 

 

 

(nula49.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img