spot_img
spot_img

JP “Komunalno Brčko” traži namirenje štete zbog nedavnog požara

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

JP “Komunalno Brčko” će tražiti naplatu direktne i indirektne štete nastale nakon nedavnog požara u naselju Prutače kada je nepažnjom prilikom paljenja korova vatra zahvatila dalekovodni stub 10 kV Maoča, zbog čega su više sati bez napajanja električnom energijom ostali svi potrošači u naseljima Maoča, Islamovac i Gornja Maoča.

Požar koji se prije nekoliko dana u naselju Prutače sa zemljišne parcele proširio na dalekovodni stub, prouzrokovao je veliku materijalnu štetu JP “Komunalno Brčko” a potrošače u tri mjesne zajednice više sati ostavio bez električne energije. Stoga su iz ovog preduzeća pozvali sve one koje tokom proljetnog čišćenja svojih parcela od korova to rade paljenjem da budu izuzetno oprezni jer će u protivnom morati namiriti štetu koja nastane na elekto-energetskoj mreži i objektima.

„Zbog ovakvih nepromišljenih poteza pojedinaca, vatra se često proširi i zahvati drvene bandere što dovodi i do veoma opasnih situacija osim štete koja se tom prilikom načini elektro-energetskoj mreži i potrošačima“, istakao je Armin Drapić šef Radne jedinice Elektrodistribucija.

„Samo u ovom zadnjem slučaju zbog požara na Prutačama direktna i indirektna šteta prouzrokovana našem preduzeću iznosi više hiljada maraka, stoga u ovakvim situacijama tražimo asistenciju Policije kako bi se sačinio zapisnik i naplatila šteta od lica koje je prouzrokovalo požar“, naglasio je Drapić.

On je pozvao na oprez prilikom čišćenja korova na ovakav način i naveo da tokom godine bude značajan broj ovakvih slučajeva oštećenja elektroprenosnih stubova zbog požara i štete na dalekovodima zbog sječe stabala u neposrednoj blizini ovih objekata.

 

 

(radiobrcko.ba)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img