spot_img
spot_img

ЈП Комунално Брчко: Прикупљање опалог лишћа и јесење уређење града

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Прикупљање опалог лишћа, с почетком јесени, један је од редовних задатака који запосленици ЈП „Комунално Брчко“ успјешно обављају.

Јесен, осим тога што са собом доноси нове временске услове, мокро, хладно и влажно вријеме, које у комбинацији са опалим лишћем на површинама којима се крећу пјешаци, доноси и велику опасност од проклизавања и доживљавања повреда.

Опало лишће се не смије остављати на травњацима, јер спречава да травњаци у јесен и зиму добију довољно свјетлости и ваздуха. Испод покрова од лишћа често се задржава влага, што подстиче труљење. Резултат су огољена мјеста на травњаку или повећано стварање маховине.

Због тога су вриједни радници РЈ Чистоћа, током протеклих дана, приступили прикупљању и одвозу лишћа са простора градског парка.

Такође, посађено је више од 4.000 садница двогодишњег зимског цвијећа, те дрворедних садница лишћара и четинара, на за то предвиђене просторе.

У наредном периоду ће бити настављено сађење нових ружичњака и другог цвијећа на простору Булевара.

Овим активностима потврђујемо чврсту опредјељеност свих запослених у ЈП „Комунално Брчко“, да наш град учинимо и одржимо мјестом за угодан живот.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img