JP Komunalno Brčko instaliralo tunel za dezinfekciju ispred blagajne

Od danas, svi kupci i korisnici usluga JP „Komunalno Brčko“, koji imaju potrebu da dođu na jedan od šaltera preduzeća – blagajnu (radi plaćanja računa), info šalter (radi predaje zahtjeva za elektro ili komunalnu saglasnost) i šalter protokola (radi predaje pošte), prethodno će morati da prođu kroz tunel za dezinfekciju, koji je instaliran ispred objekta.

Nacrt za izradu tunela besplatno JP Komunalno Brčko besplatno je dobilo od firme koja je već proizvela i donirala tunele za dezinfekciju, a jedan od njih se nalazi ispred Doma zdravlja u Brčkom.

“Zahvaljujući ogromnom zalaganju naših zaposlenika iz Sektora za održavanje, te drugih službi, tunel je napravljen tri dana nakon dobijanja uputstva za uzradu i potrebnog materijala, i danas je pušten u upotrebu”, saopšteno je iz brčanskog javnog preduzeća.

Na tunelu postoji uputstvo za upotrebu, te iz JP Komunalno mole korisnike da ga pročitaju prije ulaska u tunel.

“Na ovaj način brinemo o našim kupcima, a štitimo naše zaposlenike, koji, zbog prirode radnog mjesta, i u vrijeme borbe protiv širenja epidemije od zarazne bolesti uzrokovane virusom korona, moraju biti u kontaktu sa drugim licima”, dodaje se u saopštenju.

“S obzirom na trenutno stanje na tržištu, teško se dolazi do potrebnog materijala, među kojima su dizne za rasprskivanje, tečnost za dezinfekciju i dr., ali smo u ovom slučaju riješili sve potrebno za vrlo kratko vrijeme”, navode iz JP Komunalno.

Direktor preduzeća i član Kriznog štaba Brčko distrikta BiH staviće na raspolaganje Kriznom štabu Brčko distrikta BiH kapacitete JP „Komunalno Brčko“ za izradu tunela za dezinfekciju, te ukoliko Štab ocijeni da postoji potreba za ovim tunelima, preduzeće će da izradi onoliko koliko bude potrebno i za lokacije koje Štab odredi.

 

 

 

 

 

1 komentar

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime