spot_img
spot_img

JP Komunalno: Apel na sugrađane da propisno parkiraju vozila

Published:

spot_img

Na osnovu sporazuma sa JP „Putevi Brčko“ kao i važećim tehničkim propisima, normativima i standardima, JP „Komunalno Brčko“ od 15.11.2017. do 15.04.2018. godine održava prohodnost puteva, ulica i trotoara na području grada – od table do table Brčko.

Održavanje se vrši u skladu sa prioritetima i planom održavanja, međutim u pojedinim ulicama, posebno uskim, čišćenje snijega je otežano zbog nepropisno parkiranih vozila, koja onemogućavaju prolazak čistača. Apelujemo na vozače da propisno parkiraju vozila ili da ih privremeno izmjeste da bi grtalica mogla da prođe kroz sve ulice. Takođe, molimo vozače da ne pretiču vozila za zimsko održavanje dok čiste snijeg ili vrše posipanje puta kamenim agregatom ili solju.

JP “Komunalno Brčko održavanje vrši u skaldu sa sljedećim prioritetima:

  1. prioritet – magistralni putevi, regionalni putevi, glavne gradske saobraćajnice i pješačke zone
  2. prioritet – ulice 2. prioriteta, trotoari ulica 1. i 2. prioriteta, mostovi, parkovske staze i stepeništa, javne parking površine kao i pješačke staze
  3. priporitet – ulice 3. prioriteta, prilazi objektima mjesnih zajednica i ostale javne saobraćajne površine.

Zona prvog prioriteta u slučaju padavina mora biti u potpunosti očišćena najduže 2 sata po prestanku padavina. Ulice drugog prioriteta, trotoari ulica prvog i drugog prioriteta, mostovi, parkovske staze i stepeništa kao i pješačke staze, održavaju se neprekidno, a moraju biti potpuno očišćeni u periodu od 8 sati od momenta prestanka snježnih padavina. Zona trećeg prioriteta, gdje su i prilazi objektima mjesnih zajednica, mora biti potpuno očišćena u periodu od 24 sata od momenta prestanka snježnih padavina.

JP „Komunalno Brčko“ obezbijedilo je dovoljne količine industrijske soli i kamenog agregata za posipanje saobraćajnih i pješačkih površina, te Planom održavanja prohodnosti puteva za zimski period 2017/2018 ima utvrđen i u primjeni plan stepena pripravnosti, angažovanja vozača i raspoloživosti vozila.

 

 

 

 

 

(nula49.com)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img