spot_img
spot_img

Još uvijek nema dogovora oko zahtjeva štrajkača u zdravstvu

spot_img
spot_img

Nakon današnjeg sastanka između predstavnika Vlade Brčko distrikta i štrajkačkog odbora zdravstvenih radnika JZU „Zdravstveni centar Brčko“ nije došlo do dogovora niti se pomaklo sa mrtve tačke, potvrdio je dr Samir Mujkić član štrajkačkog odbora.

On je rekao da je Vlada distrikta na prošlom sastanku na sebe preuzela obavezu da razmotri listu zahtjeva koju je štrajkački odbor ranije dostavio, ali da se to nije desilo, jer su njeni predstavnici tražili odgađanje pregovora sa štrajkačima za sedam dana.

Mujkić je izrazio nadu da će Vlada na sutrašnjem zasjedanju donijeti neko kompromisno rješenje što bi bio uvod u zamrzavanje štrajka ili njegovo okončanje.

Građani sa kojima smo razgovarali danas uglavnom podržavaju prava koja traže medicinski i nemedicinski radnici zaposleni u JZU „Zdravstveni centar Brčko“.

Oni građani koji su imali potrebu za pružanjem zdravstvenih usluga od 13. marta ove godine, kada je štrajk i zvanično započeo, kažu da su naišli na nesmetan prijem i pružena im je potrebna medicinska zaštita.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img