Још 6,5 милиона евра за водоснабдјевање у Брчко дистрикту - nula49.com
spot_img
spot_img

Још 6,5 милиона евра за водоснабдјевање у Брчко дистрикту

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Савјет министара БиХ је прихватио Иницијативу Министарства финансија и трезора и назначио делегацију за вођење преговора ради закључивања Уговора о измјенама и допунама бр. 1 на Уговор о зајму од 12. априла 2022. године (Зелени градови 2-Прозор ИИ, Водовод Брчко) између Босне и Херцеговине и Европске банке за обнову и развој.

На ова начин, Европска банка за обнову и развој одобрава додатни зајам Босни и Херцеговини у вриједности од 6,5 милиона евра, исти износ као и првобитно одобрени зајам. Укупан износ дуга сада износи 13 милиона евра. Овај зајам је намењен Брчко дистрикту БиХ.

Пројектом ће се обезбиједити побољшани услови за функционисање постојећег система водоснабдевања града Брчког и околних насеља, уз стварање техничких претпоставки за његово даље ширење.

Услови зајма остају исти како је дефинисано у основном уговору о зајму, са роком отплате од 15 година, укључујући три године периода одложене отплате.

Министарство финансија и трезора ће након завршетка преговора представити Савјету министара БиХ нацрт споразума са основама за његово закључивање у сагласности са Законом о задуживању, дугу и јамствима Босне и Херцеговине, саопштено је из Савјета министара БиХ.

 

 

(agencije)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img