spot_img
spot_img

Još 6,5 miliona evra za vodosnabdjevanje u Brčko distriktu

spot_img
spot_img

Savjet ministara BiH je prihvatio Inicijativu Ministarstva finansija i trezora i naznačio delegaciju za vođenje pregovora radi zaključivanja Ugovora o izmjenama i dopunama br. 1 na Ugovor o zajmu od 12. aprila 2022. godine (Zeleni gradovi 2-Prozor II, Vodovod Brčko) između Bosne i Hercegovine i Evropske banke za obnovu i razvoj.

Na ova način, Evropska banka za obnovu i razvoj odobrava dodatni zajam Bosni i Hercegovini u vrijednosti od 6,5 miliona evra, isti iznos kao i prvobitno odobreni zajam. Ukupan iznos duga sada iznosi 13 miliona evra. Ovaj zajam je namenjen Brčko distriktu BiH.

Projektom će se obezbijediti poboljšani uslovi za funkcionisanje postojećeg sistema vodosnabdevanja grada Brčkog i okolnih naselja, uz stvaranje tehničkih pretpostavki za njegovo dalje širenje.

Uslovi zajma ostaju isti kako je definisano u osnovnom ugovoru o zajmu, sa rokom otplate od 15 godina, uključujući tri godine perioda odložene otplate.

Ministarstvo finansija i trezora će nakon završetka pregovora predstaviti Savjetu ministara BiH nacrt sporazuma sa osnovama za njegovo zaključivanje u saglasnosti sa Zakonom o zaduživanju, dugu i jamstvima Bosne i Hercegovine, saopšteno je iz Savjeta ministara BiH.

 

 

(agencije)

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img