spot_img
spot_img

Једногласна подршка: Укинута партиципација на ЦТ снимак

spot_img
spot_img

Заступници брчанске Скупштине, на посљедњем засједању једногласно су подржали иницијативу клуба заступника СНСД-а да се укине плаћање дијела трошкова, односно партиципација, за кориштење ЦТ апарата, приликом дијагностике, коју користе осигураници Здравственог фонда Дистрикта.

Тренутно приликом дијагностике на ЦТ апарату, у оквиру ЈЗУ Здравствени центар Брчко, осигураници из Дистрикта дужни су платити дио извршене услуге, односно партиципацију која износи око 40 конвертибилних марака.

„Тражимо хитну измјену овакве одлуке, јер нема елементарну логичну одрживост. Наиме, када направите, исти снимак, у некој од приватних брчанских поликлиника, тад нема личне партиципације, јер у том случају износ у потпуности рефундира овдашњи Фонд здравства. Стога је на нашу иницијативу, на сједници Скупштине прије два дана, једногласно усвојена Одлука којом се од надлежних тражи укидање наведене одлуке“, рекао је заступник СНСД-а Срђан Блажић.

У оквиру исте одлуке Клунб СНСД-а добио је подршку и за анализу и неких других партиципација од стране грађана за извршене здравствене услуге.

„Очекујемо да једна свеобухватна одлука у овом сегменту по хитном поступку буде урађена од стране Одјељења за здравство брчанске Владе, као и Фонда здравства Дистрикта, те већ на наредној сједници Скупштине, идућег четвртка 13. јула, буде разматрана и једногласно усвојена“, истакао је Срђан Блажић.

У колико све буде текло, према наведеној и очекиваној динамици то практично значи, најкасније до краја мјесеца укидање поменуте одлуке о партиципацији приликом кориштења дијагностике на ЦТ апарату у ЈЗУ.

„Ова одлука ми се чини једино исправном, јер дуго смо чекали набавку ЦТ апарата за брчанску Болницу. Новац за куповину овог дијагностичког апарата, издвојен је из буџета Дистрикта, који пуне сви наши грађани и стога нема апсолутно никакве логике, да још плаћају партиципацију, док за исте услуге у приватним здравственим установама у Дистрикту, понављам још једном то не чине”, закључио је Срђан Блажић.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img