Jedinstvo: Peljto morao da ode

Novi – stari šef stručnog štaba brčanskog Jedinstva je Vidoje Zarić. Na to mesto Zarić dolazi nakon što je danas smenjen Mustafa Peljto.

On je u decembru imenovan za šefa stručnog štaba i sportskog direktora, a danas mu je uručen otkaz.

Peljti će biti isplaćena naknada za rad, u iznosu od 1.500 maraka. To je plata za februar mesec. Predsednik Jedinstva Radojica Božić, potvrdio je odluku o razlazu sa Peljtom, konstatujući da se trener stavio iznad kluba.

-Upozoravali smo ga da se bavi poslom kojim je po ugovoru trebao, a on je umesto toga nastavljao sa aktivnostima protiv kluba i uprave. Dogovor je bio da dođe u januaru i poče sa radom, a on se pojavio tek 1. februara. Umesto da se bavi timom i strukom, takmičarskim sektorom, on je pokušavao sa pojedincima sazove Skupštinu kluba, sa nekim njegovim delegatima, istakao je predsednik Radojica Božić.

Sve ovo dešava se dva dana pred start drugog dela šampionata. Nema dileme da je ova priča destabilizovala i klub u čelnike. Podsećamo da se Jedinstvo bori za očuvanje prvoligaškog statusa.

-Klub je je najvažnije i iznad je svakog pojedinca, i Mustafe i Radojice. Hteo je pod noge da baci stogodišnju istoriju Jedinstva. Radio je na ličnoj promociji. Zbog toga smo bili prinuđeni da se rastanemo, zaključio je Božić.

Ekipu će protiv Kozare voditi Vidoje Zarić: On je i jesenas bio na klupi Jedinstva, a pomagaće mu Zoran Brković i Savo Obradović.

Oni će do daljnjeg raditi sa seniorima, a traži se novi trener. Čini se da je najbliži klupi Jedinstva Adnan Junuzović.

 

 

 

 

(sportdc.net)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime