spot_img
spot_img

Jedinstvo ipak ostalo bez bodova

spot_img
spot_img

Pod predsjedavanjem predsjednika Mile Kovačevića danas je u Šamcu, u hotelu „Plaža,“ održan sastanak Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Pred članovima „fudbalske vlade“ bilo je nekoliko aktuelnih tema koje su razmatrane, a centralna je bila slučaj FK Jedinstvo.

Fudbalskom klubu Jedinstvo iz Brčkog, lideru Druge lige Republike Srpske, grupa „Istok“, oduzeta su tri boda. Tako su članovi Izvršnog odbora potvrdili raniju odluku Apelacione komisije, koja je 10. maja ove godine preinačila odluku Takmičarske komisije FSRS.

Fudbaleri Jedinstva u prvom proljetnom kolu na gostovanju u Sokocu nastupili su bez takmičarskih legitimacija. Jesenji lider osvojio je sva tri boda pošto je savladao domaći tim OFK Glasinac 2011, rezultatom 2:0. Takmičarska komisija prihvatila je kao indentifikacioni dokument COMET sistem. Međutim, nakon žalbe FK Leotara, glavnog konkurenta Jedinstvu za šampionsku titulu, Apelaciona komisija FSRS, poštujući pravne norme, preinačila je odluku Takmičarske komisije i utakmicu registrovala par-forfe 3:0 za FK Glasinac 2011.

Jedintvo je ostalo lider na tabeli sa dva boda prednosti nad Leotarom.

Razgovaralo se i o zastoju u izgradnji pet terena u Republici Srpskoj s plastičnom travom iz programa UEFA. Navedeno je da je problem otklonjen pošto su lokalne zajednice, zbog svojih sredstava, bile uslovljene Zakonom o javnim nabavkama. Narednih dana počinje realizacija projekta.

U ostalim tačkama dnevnog reda Izvršni odbor FS RS razmatrao je i usvajao informacije i izvještaje iz domena redovnih aktivnosti, piše na sajtu FS RS.

FK Jedinstvo Brčko: Naš cilj je jasan

Povodom odluke Izvršnog odbora FSRS, FK Jedinstvo Brčko oglasio se kratkim saopštenjem.

“Na danas održanoj sjednici izvršnog odbora FSRS odlučeno je da se našoj ekipi ipak oduzmu bodovi osvojeni na Sokocu. I bez obzira na ovo sve naš cilj je jasan a to je plasman u prvu ligu RS. Naša ekipa je i dalje lider prvenstva sa dva boda više od ekipe FK Leotar Trebinje. Naša ekipa i dalje ima sve u svojim rukama i sigurni smo da ćemo na kraju zajedno proslavit plasman u prvu ligu”, objavljeno je na Fejsbuk stranici brčanskog kluba.

 

 

 

 

(srpskainfo.com/nula49.com)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img