spot_img

Јединствена акција у Брчком: Како од смећа направити било шта?

Published:

- Advertisement -

Предвиђања заснована на научним истраживањима кажу да ће, наставимо ли производити отпад овим темпом, до 2050.године у океанима бити више одбачене пластике него живих организама!

Овај проблем је одавно примијећен те се у озбиљним државама увелико ради на његовом ублажавању.

Иако је стање у Босни и Херцеговини у овој области лоше, ипак се дешавају одређени помаци који буде наду да ће се и у нашој држави стање поправити, будемо ли знали да препознамо и искористимо понуђене идеје стручњака.

Једна од идеја се развила и у нашем граду, у Брчком.

Наиме, наш суграђанин, Александар Пајкановић кроз пројекат “Балкатон” , финансиран од стране RCC-а (Regional Cooperation Council) обезбиједио је финансирање израде машине за рециклажу пластичних флаша од којих се прави филамент за 3Д штампаче, чија примјена је јако широка, о чему више можете сазнати на страници iksdesign.xyz.

“Клуб љубитеља природе” Брчко у сарадњи са поменутим иноватором у суботу са почетком у 13 часова организоваће прикупљање смећа у парку код школе, у насељу Илићка.

Ово је јединствена прилика да учествујемо у прикупљању смећа, посебно пластичних флаша, које ће од отпада постати сировина за производњу филамента за 3Д штампаче.

Дођите да се дружимо, очистимо све и од тога направимо било шта!

Видимо се!

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img