Jedan razgovor u Vladi Brčko distrikta

Donosimo vam rekonstrukciju jednog prosječnog razgovora u nekom od odjeljenja Vlade Brčko distrikta. Razgovor se odigrao u srijedu, 24. aprila, pred kraj radnog vremena, dakle oko 12 časova.

Šef: Otkako se radi proširenje Bulevara, imamo samo onaj jedan izlaz iz Eša na Bijeljinsku…


Radnik: Da, šefe. Onaj pored Mišela.


Šef: Nema gužvi u gradu, pored obilaznice, Bulevara, praznika… Trebali bismo tamo iskopati jednu rupu.


Radink: Mislite malu rupu? Da riješimo ono udubljenje u cesti?


Šef: Ne, ne malu. Veliku rupu. Nek pokrije obje trake. Da se nikako ne može obići. I nek bude duboka barem 4-5 centimetara.


Radnik: Odmah danas, šefe? Da stignemo završiti?


Šef: Ne, nema potrebe da žurimo. Postavljeni su i novi ležeći, oni plastični. Do sada su se odlično pokazali, skoro da se i ne raspadaju. I oni će pomoći oko gužvi…Radnik: Dakle, posle praznika?


  Šef: Ne. Sutra, recimo. Da, iskopaćemo je sutra. I zakrpiti prekosutra.


  Radnik: Ali prekosutra je neradni dan.


  Šef: Onda ćemo je zakrpiti u subotu. A, ne, i u subota je neradna… I nedelja. Onda ćemo je zakrpiti u ponedeljak. Možda utorak. Nema žurbe…


  Radnik: U pravu ste, šefe. Ne treba žuriti sa takvim kapitalnim projektom. Ne mora Eš imati pristojan izlaz na Bijeljinsku cestu. Samo ćemo je označiti, i odlično!


  Šef: Ma kakvi, ne treba je označiti. Pa vide vozači da je rupa, valjda će usporiti. Jedino ako padne kiša, pa je napuni vodom… Ali, valjda neće. Ne mogu sada gledati i vremensku prognozu. Ionako sam prezauzet.


  Radnik: Javljam odmah, nek počnu kopati rano ujutru. Ma da, neće kiša… A i ako bude, koliko štete može napraviti jedna obična rupa…


  (nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime