spot_img
spot_img

Јавни позив за самозапошљавање у пољопривреди током фебруара

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Самозапошљавање у пољопривреди пројекат је који са 500.000 марака финансира брчанска Влада, а заједнички проводе ресорно одјељење и Завод за запошљавање Дистрикта.

Припрема јавног позива за аплицирање, чиме практично стартује пројекат, је у завршној фази, а очекује се да буде објелодањен у другој половини текућег мјесеца.

“Тренутно од ресорног одјељења брчанске Владе очекујемо појашњења око начина регистрације пољопривредника, начина на који могу аплицирати, потом којом методом ће бити извршена трансакција новца за оне којима бизнис планови буду одобрени, те ко, и на који начин ће вршити надзор над комплетном имплементациом средстава, односно цијелог пројекта”, рекао је за Радио Брчко директор брчанског Завода за запошљавање, Владо Јевтић.

Иначе, кроз пројекат се подржава јачање примарне и секундарне пољопривредне производње и прераде производа, а максимални појединачни износ за сваки бизнис план је 20.000 марака. Како је предвиђено прије коначног става о одобреним плановима, апликанти ће проћи едукацију да би што квалитетније могли сачинити сам план, те га провести у дјело.

Покретање бизниса, подразумјева пријављивање новозапослених, те обавезу самоодрживости најмање двије године.

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img