Javni poziv za samozapošljavanje u poljoprivredi tokom februara

Samozapošljavanje u poljoprivredi projekat je koji sa 500.000 maraka finansira brčanska Vlada, a zajednički provode resorno odjeljenje i Zavod za zapošljavanje Distrikta.

Priprema javnog poziva za apliciranje, čime praktično startuje projekat, je u završnoj fazi, a očekuje se da bude objelodanjen u drugoj polovini tekućeg mjeseca.

“Trenutno od resornog odjeljenja brčanske Vlade očekujemo pojašnjenja oko načina registracije poljoprivrednika, načina na koji mogu aplicirati, potom kojom metodom će biti izvršena transakcija novca za one kojima biznis planovi budu odobreni, te ko, i na koji način će vršiti nadzor nad kompletnom implementaciom sredstava, odnosno cijelog projekta”, rekao je za Radio Brčko direktor brčanskog Zavoda za zapošljavanje, Vlado Jevtić.

- Reklama -

Inače, kroz projekat se podržava jačanje primarne i sekundarne poljoprivredne proizvodnje i prerade proizvoda, a maksimalni pojedinačni iznos za svaki biznis plan je 20.000 maraka. Kako je predviđeno prije konačnog stava o odobrenim planovima, aplikanti će proći edukaciju da bi što kvalitetnije mogli sačiniti sam plan, te ga provesti u djelo.

Pokretanje biznisa, podrazumjeva prijavljivanje novozaposlenih, te obavezu samoodrživosti najmanje dvije godine.

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime