Javni poziv za pomoć privrednim subjektima kojima je zabranjen rad zbog pandemije

Odjeljenje za privredni razvoj, sport i kulturu Vlade Brčko distrikta BiH objavilo je Javni poziv za raspodjelu novčanih sredstava u skladu sa Programom mjera za pomoć privrednim subjektima u Brčko distriktu BiH u vezi sa zabranom rada zbog pandemije izazvane korona virusom.

Korisnici po ovom programu su:

a. preduzeća, preduzetnici i poslovne jedinice s područja Brčko distrikta BiH koji su prestali sa radom zbog pandemije izazvane korona virusom naredbom Štaba za zaštitu i spasavanje od 20. 11. 2020. godine,

b. preduzeća, preduzetnici i poslovne jedinice s područja Brčko distrikta BiH koji obavljaju neku od sljedećih djelatnosti koje su obuhvaćene ovim programom:

-Gradski i prigradski kopneni prevoz putnika

-Ostali kopneni prevoz putnika, d. n

-Hoteli i sličan smještaj

-Ostali smještaj

-Djelatnosti restorana i ostalih objekata za pripremu i usluživanje hrane

-Djelatnosti pripreme i usluživanja pića

-Djelatnosti kockanja i klađenja

-Fitnes centri

c. preduzeća, preduzetnici i poslovne jedinice s područja Brčko distrikta BiH kojima ugostiteljska djelatnost ili druga djelatnost zabranjena naredbom Kriznog štaba nije osnovna djelatnost imaju pravo na naknadu isplaćene bruto plate srazmjerno broju radnika zaposlenih u djelatnosti čiji je rad zabranjen.

Korisnici po ovom programu ne mogu biti preduzeća, preduzetnici i poslovne jedinice koji nisu izvršili uplatu poreza i doprinosa na plate zaključno sa oktobrom 2020. godine i preduzeća, preduzetnici i poslovne jedinice koji ne obavljaju djelatnosti koje su navedene.

Javni poziv ostaje otvoren do 31. 12. 2020. godine do 12:00 časova.

Javni poziv možete preuzeti OVDJE.

Prijavu po Javnom pozivu možete preuzeti OVDJE.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime