spot_img
spot_img

Јавни позив за избјегла и расељена лица која се желе интегрисати у локалну заједницу

spot_img
spot_img

Одјељење за расељена лица, избјеглице и стамбена питања од понедјељка, 28. марта 2022. године, расписује Јавни позив за избјегла и расељена лица која се желе интегрисати у локалну заједницу који ће бити отворен 15 дана, тачније до 12. априла 2022. године.

Како је казала шефица овог одјељења Љубица Илић, у буџету Брчко дистрикта Босне и Херцеговине за ове намјене обезбијеђена су средства у висини од 117.550,00 КМ, при чему ће се исплата новчаних средстава вршити до максималног износа од 27.000,00 КМ, а што ће се одредити по основу стања објекта на терену као и броја чланова једног домаћинства.

„Што се тиче општих услова који евентуални корисници помоћи требају да испуне су да избјегла лица имају или су имала статус избјеглог или расељеног лица, потом да имају имовину која се налази на територији Босне и Херцеговине, дакле, да су имали пријератно пребивалиште ван подручја Дистрикта, и да је та имовина у рату оштећена или уништена те да за исту нису корисници помоћи у виду некаквих донација“, казала је Илић.

Она је додала да се ова помоћ односи на лица која се желе стамбено збринути, која су имала или тренутно имају статус избјеглог или расељеног лица, имају пријератно пребивалиште ван Брчко дистрикта БиХ и одлучили су се трајно настанити на подручју Дистрикта.

Све пријаве за јавни позив моћи ће се доставити у затвореној коверти, на шалтер за протокол Владе Дистрикта.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img