spot_img
spot_img

Јавне набавке успориле рјешавање питања одвоза смећа из Брчког

spot_img
spot_img
spot_img

У току је поступак одабирa најповољнијег понуђача за пружање услуге депоновања отпада из дистрикта Брчко, за шта су се јавила два понуђача –  Регионалнe депонијe из Бијељине и Зворника.

Зоран Булатовић, шеф Одјељења за комуналне послове у Влади дистрикта каже да је покренута и процедура набавки двије самокомпактирајуће приколице и једног тегљача, те израда техничке документације изградње претоварне станице на локацији садашње депоније који би били у функцији одвоза смећа из Брчког.

“Комплетна процедура требала би бити завршена до јесени и надамо се да ћемо имати могућности да до краја године кренемо у процедуру одвоза смећа из дистрикта”, рекао је Булатовић за Радио Брчко.

Према његовим ријечима то је предуслов да се уђе у поступак санирања депоније за шта ће бити потребно издвојити десетине милиона марака.

“Након те прве фазе, када ће бити позната и стварна количина отпада који се сакупља на подрчју дистрикта, ући ћемо у другу фазу санирања депоније и могућности изградње центра за одлагање отпада”, каже Булатовић.

Булатовић на крају изражава жаљење што ће услед дуготрајних процедура јавних набавки процес одвоза смећа из Брчког бити одложен до наредне године и што ће грађани, посебно оних насеља која се наслањају на депонију, и ово љето бити суочени са непријатним мирисом.

“Максимално ћемо се трудити да уз максималне контроле обезбиједимо да не долази до нежељених ситуација које смо имали претходних година”, истакао је Булатовић.

На питање да ли се мјери степен загађености ваздуха у насељима у близини депоније и колико је то штетно по здравље људи Булатовић каже да су увјеравања надлежних да услед непријатног мириса који се шири са депоније, посебно у љетним мјесецима нема, како је рекао, претјераних штетних последица по здравље људи, али исто тако сматра да је и сам непријатан мирис довољна штета без обзира на оне искључиво штетне последице.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img