Javna kuhinja i dalje na čekanju

Šefica Centra za socijalni rad, Nataša Stevanović, izjavila je da zbog spora oko izbora najpovoljnijeg ponuđača u Brčko distriktu još nema javne kuhinje za 180 korisnika ove vrste pomoći.

“Kako Zakon nalaže mi smo na vrijeme raspisali tender, Komisija je između više zainteresovanih izabrala najpovoljnijeg ponuđača i predložila Vladi na potpisivanje. Na takvu odluku jedan ponuđač se već dva puta žalio .To je jedini razlog zbog koga stanovnici distrikta u stanju socijalne potrebe ni nakon 100 dana ne mogu da koriste usluge javne kuhinje”, naglasila je Stevanović.

- Reklama -

Ona je podsjetila da se za javnu kuhinju Centar za socijalni rad na godišnjem nivou izdvaja 300.000 konvertibilnih maraka.

“Ovo pravo se u Zakonu o socijalnoj zaštiti zove Pravo na njegu i pomoć u kući kroz organizovanje prehrane. Pravo na korišćenje javne kuhinje imaju građani koji su u stanju socijalne potrebe a da nemaju dužne srodnike za izdržavanje, da su nesposobni za rad i privređivanje, te da nemaju sredstava za normalan život. Moraju se ispuniti svi ovi uslovi kumulativno da bi neko koristio javnu kuhinju”, izjavila je za Radio Brčko Nataša Stevanović.

Ona je precizirala da je u decembru 2016. godine, posljednjem mjesecu kada je funkcionisala javna kuhinja, podijeljeno 5.580 obroka, po cijeni od 3,83 maraka po obroku bez PDV, tako da je u decembru izdvojeno 21.371 konvertibilna marka .

Šefica Centra za socijalni rad Nataša Stevanović nije mogla da kaže kada će biti riješen spor zbog koga javna kuhinja ne funkcioniše.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime