Izvještaj Policije: 60 kontrola, izrečeno nekoliko sankcija

Pripadnici Policije Brčko distrikta BiH su u protekla 24 sata u saradnji sa inspektorima Inspektorata Kancelarije gradonačelnika Brčko distrikta BiH izvršili ukupno 60 kontrola.

Tom prilikom građanima je uručeno ukupno 19 rješenja o izolaciji, jedna osoba nije pronađena na adresi stanovanja, dok je za četiri osobe utvrđeno da ne poštuju naredbe o zabrani kretanja, te su im izrečene sankcije. Tokom obilaska objekata i provjere da li se poštuje odluka o ograničenju radnog vremena u određenim djelatnostima, utvrđeno je da je bilo jedno kršenje Naredbe o radnom vremenu.

Od navedenog postupanja izdvajamo događaj u kojem su policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH provodeći aktivnosti na poštovanju Naredbe o zabrani okupljanja i zajedničkog kretanja zatekli četiri osobe u prostorijama jednog Fudbalskog kluba, te su im zbog nepoštovanja pomenute Naredbe uručeni prekršajni nalozi, zbog počinjenog prekršaja iz člana 8 Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH. Prekršajni nalozi su uručeni i pomenutom Fudbalskom klubu kao pravnom subjektu, ali i odgovornom licu, zbog počinjenog prekršaja “Nepoštovanje radnog vremena “ iz člana 33 Zakona o Javnom redu i miru BD BiH.

Ponovo se poziva stanovništvo na društvenu odgovornost i upozorava da je dužno poštovati sve mjere koje su donešene za područje Brčko distrikta BiH, a u vezi sprečavanja pojave i širenja epidemije, kao i mjera Svjetske zdravstvene organizacije.

ŠEF
POLICIJE BRČKO DISTRIKTA BiH

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime