Izviđači iz Brčkog osvojili drugo mjesto na Prvom onlajn izviđačkom višeboju

Uprkos zabrani kretanja, izviđači iz regiona su imali priliku da se druže na Prvom onlajn izviđačkom višeboju “Zdravo iz fotelje”, u organizaciji Saveza izviđača Srbije.

Višeboj je okupio 62 ekipe i preko 400 mladih iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Takmičarski dio je održan putem društvene mreže Instagram, gdje su organizatori ekipama postavljali zadatke, a neki od njih su zahtjevali od izviđača i planinki da što brže smotaju vreću i da pokušaju da dešifruju nekoliko poruka.

“Ostani kod kuće”, “Ne izlazi bez maske”, “Čuvaj se” i “Operi ruke” su neke od poruka kojim su organizatori podstakli svoje učesnike na društveno odgovorno ponašanje. Zadaci su prenošeni putem video snimaka, dok su najkreativnija tačna rješenja nosila veliki broj bodova.

Ni jedno izviđačko druženje, pa ni ovo, ne može da prođe bez kulturno zabavnog programa. U petak naveče su izviđači imali priliku da predstave sebe i svoj omiljeni izviđački predmet preko uživo video prenosa, dok su u subotu slušali priče starijih, iskusnijih izviđača, a i poznatih ličnosti poput Milana Kalinića i Đorđija Andrića.

Krajnji rezultati, koji su izviđačima uvijek u drugom planu u odnosu na druženje, su pokazali da su najbolje bile ekipe Odreda izviđača “Josif Pančić” iz Niša i Odreda izviđača poriječana “Sava” Brčko.

Ekipa Izviđača Brčko distrikta “Kota 96” čiji su članovi Dušan Pejić, Milica Garić, Katarina Pelagić i Tamara Ristić, su osvojili drugo mjesto.

Učesnici kažu im je zadovoljstvo što su sudjelovali na međunarodno priznatoj akciji gdje su imali priliku da se druže sa starim, a i da upoznaju nove prijatelje.

Izviđači iz Brčkog, ovom prilikom žele da se zahvale timu Topograf, koji je organizovao ovu akciju, Savezu izviđača Srbije i svim ostalim izviđačima koji su zajedno sa njima pisali istoriju, te se raduju budućim druženjima u prirodi.

“Ovu nagradu posvećujemo svom gradu Brčkom i sugrađanima koji zajedno sa nama prolaze kroz ovaj težak period. Uz veliki izviđački pozdrav, želimo da Vam prenesemo poruku, osnovnu poruku ovog višeboja, u nadi da ćete je ispoštovati: Ostanite kod kuće”, poručuju mladi Izviđači Brčko distrikta, članovi mreže Promoviši pozitivno.

 

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime