spot_img
spot_img

Iznesena konačna ponuda za rješavanje statusa zdravstvenih radnika

spot_img
spot_img

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine prim. dr Zijad Nišić na današnjoj konferenciji za novinare iznio je zaključak skupštinske većine koji se odnosi na rješavanje problema zdravstvenih radnika koji su od marta ove godine u štrajku.

„Skupštinska većina je juče u okviru razmatranja tačke u vezi sa štrajkom zdravstvenih radnika usaglasila konačnu ponudu koja se odnosi na povećanje plate od 8% od 1. 7. 2023. godine, odnosno od usvajanja rebalansa budžeta za 2023. godinu, povećanje plate za još od 5% od 1. 1. 2024. godine, povećanje naknade od 1. 7. 2023. godine od milion maraka na godišnjem nivou, uvođenje putnih troškova od 1. 1. 2024. godine i rješavanje kolektivnog ugovora do kraja 2023. godine. Takođe, većina je dala zadatak i Upravnom odboru JZU „Zdravstveni centar“ da donese odluku o platama i naknadama za vrijeme štrajka“, kazao je Nišić.

Gradonačelnik je naglasio da je jutros na sastanku sa štrajkačkim odborom dogovoreno da razmotre zaključak.

„Potrebno je da kontaktiraju zdravstvene radnike vezano za ponudu skupštinske većine i da vide da li naša ponuda zadovoljava njihove zahtjeve, odnosno da li će se promijeniti odnos štrajka ili eventualno prekinuti štrajk. Mi smo iscrpili naše mogućnosti političkog usaglašavanja i saopštili smo im da se radi o konačnoj ponudi“, izjavio je Nišić.

Konferenciji za medije prisustvovao je i glavni koordinator Vlade Brčko distrikta BiH Željko Antić i šef Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu Pero Gudeljević.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img