spot_img

Izložbom slika počelo obilježavanje rođendana Distrikta

Published:

Izložbom slika nastalih prošle jeseni u sklopu manifestacije “Dani Svetog Frančeska”, a pod nazivom “Govor boje”, sinoć je u Galeriji “Likum” započela manifestacija obilježavanja 17. godišnjice Brčko distrikta BiH.

Izložbu je otvorio Damir Bulčević, glavni koordinator brčanske Vlade i član organizacionog odbora ove manifestacije, koji je istakao da su Dani distrikta otvoreni na jedan kvalitetan način i da se nada da će građani i ove godine uživati u raznolikosti sadržaja pripremljenih za 17. rođendan Distrikta.

Jusuf Muharemović, predsjednik Udruženja likovnih umjetnika “Likum”, istakao je da je ovo zajednički projekat ovog udruženja i Udruženja likovnih i dramskih umjetnika “Talija”, te da građani imaju priliku vidjeti 20 radova osam autora.

“Ovi radovi se prvi put izlažu i nadam se da će biti osvježenje na sceni. Uglavnom su to ulja na platnu i boja je ta koja je dominantna”, dodao je Muharemović.

Moderator izložbe Sonja Vujić, kazala je da ova izložba prije svega predstavlja dijalog različitih umjetničkih poetika i senzibiliteta.

Kako je dodala, na slikama preovladavaju motivi krajolika i mrtvih priroda, ali isto tako i brčanskih motiva, gdje je umjetnik tehnikom ulja na platnu stvorio pepoznatljive vizure našeg grada.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img