spot_img
spot_img

Изложба „Трагом брчанских Јевреја“ промовисана у Сарајеву

spot_img
spot_img

У организацији градоначелника Брчко дистрикта БиХ Еседа Кадрића и Службе за архив Одјељења за јавни регистар Владе Дистрикта, заједно са Јеврејском заједницом у Босни и Херцеговини, у просторијама Галерије „Нови храм“ у Сарајеву отворена је изложба „Трагом брчанских Јевреја“, уз промоцију истоимене монографија ауторке и архивисте Тамаре Вијоглавин Манчић.

Овом изложбом представљена су свједочења о животу и доприносу Јевреја у Брчком у погледу укупног развоја града, чија је грађа прикупљена из Архива Босне и Херцеговине, јеврејских општина из Сарајева и Београда, јеврејске штампе као и од потомака брчанских јеврејских породица.

Присутнима су се, уз градоначелника Кадрића и ауторке Вијоглавин Манчић, обратили и предсједник Јеврејске заједнице у БиХ Јакоб Финци и шеф Службе за архив Ћазим Суљевић, истичући важност овог научно-истраживачког ангажмана који чини саставни дио Споразума о међусобној сарадњи потписаног између Дистрикта и Јеврејске заједнице у марту ове године.

Промоцији изложбе и монографије такође је присуствовао први замјеник високог представника и супервизор за Брчко дистрикт Џонатан Менути.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img