spot_img
spot_img

Izetbegović u Brčkom: Naša ruka je pružena i srpskim i hrvatskim strankama

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Naša ruka je pružena i onima koji su nas napustili, i ljevičarima, i srpskim i hrvatskim strankama da gradimo državu kakvu naš narod zaslužuje, rekao je večeras u Brčkom Bakir Izetbegović, kandidat Stranke demokratske akcije za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

U Domu kulture u Brčkom održana je tribina Stranke demokratske akcije, na kojoj se prisutnima obratio predsjednik SDA Bakir Izetbegović.

Izetbegović je istakao da Brčko u potpunosti liči na BiH, te da će učiniti sve da cijela BiH bude onakva kakvo je danas Brčko.

“Uvijek smo bili uz Brčko, od borbe u Dejtonu, poslije Dejtona, arbitraže, investicija. Uvijek smo bili na vezi. Ja sam glasao za amandman koji je izdvojio Brčko i prekinuo kontinuitet entiteta RS”, kazao je Izetbegović.

Istakao je i zadovoljstvo zbog finalnog rješenja trase auto-puta koji će povezati Brčko sa ostatkom BiH.

“Teško je bilo kroz sve ovo vrijeme, kroz protekle 32 godine. I u protekla dva mandata je bilo tako. Naročito je težak bio ovaj posljednji mandat. Ali sve smo nadjačali i SDA je na sve imala odgovor. Vlada FBiH je unaprijedila status penzionera, boraca, ratnih vojnih invalida, radnika koji su protestovali zbog neuvezanog staža. Sa svim tim tegovima koje imamo na nogama, sa svim problemima i blokadama koje smo imali, stvari idu naprijed”, kazao je Izetbegović.

Za naredni period Izetbegović je najavio provedbu ključnih reformi koje će omogućiti snažniji ekonomski razvoj, za što su, kako je kazao, već stvorene ključne pretpostavke.

“Ja dobro razmislim šta ću obećati. Kada sam obećao 100.000 radnih mjesta u deceniji, neki su se smijali. I onda smo to napravili za šest godina. U ovom mandatu, ako budemo imali kakvu takvu stabilnost, penzije i plate će na kraju mandata biti 50 posto veće. A ova cesta prema Tuzli, za nju ćemo osigurati sva sredstva i započeti radove na većem dijelu trase. To će promijeniti paradigmu i sve će biti drugačije u ovom dijelu BiH”, izjavio je Izetbegović.

Govoreći o odnosima unutar BiH i u regionu, Izetbegović je naglasio da je SDA pomogla Bošnjacima da isprave kičmu, ali da će se u narednom periodu ponovo voditi borba za očuvanje svih vrijednosti koje su izborene u protekle tri decenije.

 

 

(nezavisne.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img