spot_img

Издата употребна дозвола за брчанску обилазницу

Published:

- Advertisement -

Шеф Одјељења за јавну безбједност Един Заимовић рекао је да је ово Одјељење данас издало употребну дозволу за обилазницу око Брчког, што практично значи да ће престати ограничења која су од привременог пуштања овог најзначајнијег инфраструктурног објекта на подручју Дистрикта 12. јула 2019. године у саобраћај, важила.

“У низу лоших вијести доносимо једну добру која се тиче завршетка пројекта обилазнице око Брчког. С радошћу могу констатовати да смо ми данас издали одобрење за употребу у пуном капацитету обилазнице. Извођач ових радова , предузеће “ИГ” из Бањалуке су као врло одговорна институција завршили свој посао у року, нама доставили извјештај на основу кога смо ми данас издали употребну дозволу за обилазницу”, нагласио је шеф Заимовић.

Он је нагласио да предузеће које је вршило стручну експертизу изведених радова, “ИГ” из Бања Луке није имало ни једну примједбу на изведене грађевинске радове.

“На задовољство свих нас, и на основу налаза које је ово предузеће утврдило могу да истакнем да су сви грађевински радови изведени у складу са грађевинским прописима. За стручно мишљење у вези изведених радова буџетом је било предвиђено 100.000 конвертибилних марака, али нас је тај посао који је урадила та бањалучка фирма, коштао дупло мање новца”, прецизирао је Заимовић.

Говорећи о пуштању у употребу заобилазнице у пуном капацитету, Заимовић је нагласио да је то теоретски могуће већ данас, али да ће се на тај потез сачекати још пар дана док Јавно предузеће “Путеви” не уради потребну вертикалну и хоризонталну сигнализацију.

“Уважавајући законске прописе из области саобраћаја, ми ћемо, ако не преко викенда, онда сигурно већ почетком недеље приступити измјени вертикалне и хоризонталне сигнализације, како би обилазница била у пуном капацитету на услузи грађанима” рекао је Заимовић.

Заимовић је додао да ће ЈП “Путеви”, као веома одговорна фирма врло брзо рјешења из употребне дозволе прилагодити стању на терену, односно скинути дио постојеће вертикалне сигнализације која се односи на привременост употребе објекта, као и дио сигнализације која се тиче ограничења брзине.

Иако је то урадио усмено, он је подсјетио да ће о употребној дозволи током дана осим градоначелника, званично упознати и руководиоце из јавног предузећа “Путеви” и брчанске Полиције.

Изградња заобилазнице око Брчког почела је крајем септембра 2015. године. Дуга је 18,8 километара. Изградња је финансирана кредитом ЕБРД- у износу од 28,5 милиона евра.

Према понуди извођача радова грађевинска цијена овог објекта била је 24,5 милона евра, али је због додатних радова порасла на око 28 милиона евра, што је са трошковима надзора значајно поскупило цјелокупни пројекат па су недостајућих 2,5 милиона евра обезбијеђени из буџета Брчко дистрикта.

 

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img