spot_img
spot_img

Izbor Žene godine Brčko distrikta zakazan za 4. mart

spot_img
spot_img

U Program ovogodišnjeg obilježavanja Dana Distrikta, po prvi put od njegove uspostave, biće uvršten i “Izbor žene godine Brčko distrikta”, najavila je danas  Dobrila Semizović, vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća “Radio Brčko”, koje je inicijator i organizator ove manifestacije.

“Ideja za ovakvu manifestaciju je da se pokažu prave vrijednosti žene na ovim prostorima, žene o kojoj se samo priča, ali se ne pokazuju njeni istinski kvaliteti i njen položaj u društvu”, rekla je Semizovićeva.

Ovih dana upućeni su pozivi za prijedloge sa upitnicima u sva javna i privatna preduzeća, ustanove, udruženja građana i nevladine organizacije, gdje rade žene, kako bi što više prijedloga stiglo na razmatranje.

Predsjednik petočlanog žirija Neda Kozomara istakla je  da u konkurenciji za “Brčanku godine” ne treba da budu prijevljene samo žene koje su se afirmisale u javnom životu i koje su visokoobrazovane, nego da mogu da budu i one potpuno anonimne i nepismene osobe.

Kozomara je pozvala sve građane da predlože svoje favorite za ženu godine Brčko distrikta i da sa obrazloženjem dostave popunjen upitnik na adresu Radio Brčkog ili da ga lično uruče u prostorije radija.

Na jučerašnjoj konferenciji za novinare rečeno je da će kandidatkinje za ovo prestižno priznanje biti u prilici da se predstave u posebnim emisijama.

“Glavna nagrada za ženu godine je vikend putovanje u Beč ili Budimpeštu, za dvije osobe, ali i druge vrijedne nagrade koje su obezbijđene preko sponzora”, rekla je Semizovićeva.

Izbor za ženu godine u Brčko distriktu planiran je za 4. mart. Pokrovitelji manifestacije su gradonačelnik i predsjednik Skupštine Brčko distrikta.

 

 

(rtvhit.com)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img