Izbor Brčko – Sloboda Kerep: Napad na trenera gostujućeg tima

Sve je evidentirano u MUP-u Distrikta Brčko, kao i Službi hitne pomoći Brčko.

Izvođenje našeg trenera..Bruka i sramota..

Posted by FK Sloboda Kerep 1977 navijači on Sunday, May 26, 2019

Druga liga TK vjerovatno je najgore takmičenje u bilo čemu, ne samo u fudbalu, nadaleko i naširoko, barem prema količini suludih dešavanja i incidenata.

Nakon što su se svojevremno potezali pištolji i dešavale masovne potjere za sudijama, jučer je na utakmici između Izbora iz Brčkog i Sloboda Kerep zabilježena nova papazjanija. Gosti su slavili s minimalnih 1:0, ali su svejedno doživjeli razočarenje.

– Utakmica Izbor – Kerep jedno je od najgorih gostovanja na kojima smo ikada bili. I prije deset godina su nas tukli, gospodin Cviko, koji se inače predstavlja kao sportski radnik, tad je udario našeg igrača nakon završene utakmice, i to u redarskom markeru.

Ovaj put je sve bilo mnogo gore. Svjesno i namjerno su nas sve stavili na jednu tribinu, iako su tribine iza gola bile prazne. To su uradili vjerovatno na nagovor pojedinaca iz Mionice, jer su vjerovali da će nas tako preplašiti. Ali, naravno, nisu uspjeli u tome. Naši navijači su se ipak čuli.

Prvi incident se desio na toj tribini nakon postizanja gola naše ekipe. Tada su naši navijači slavili, a onda su se na njih počeli bacati naše komšije iz Mionice, raznim predmetima, upaljačima, flašama. A sve je to bio povod da 15 domaćih navijača krene na naše navijače. Naravno, opet je kolovođa bio gospodin Cviko.

Nasreću, sve se smirilo bez većih incidenata. Također, redari su odradili svoj posao korektno.

Gotovo čitavo trajanje utakmice su domaći navijači sa svojim prijateljima iz Mionice pljuvali naše igrače kada bi se našli u blizini tribine. Također, napadana je naša klupa koja je gađana flašama i ostalim predmetima.

Nakon završetka utakmice, u teren je utrčalo oko 30 domaćih navijača i krenuo je obračun sa sudijom. Nasrtali su na njega i udarali ga. Pri tome treba istaći da je zaista veliki gospodin i pravi sportista Anes Čardaklija jedni stao u zaštitu sudije i trudio se da da bude što manje problema. Na njega bi se mogli ugledati pojedini samozvani “sportski radnici”. Mislimo da će se sami prepoznati – istakli su iz Slobode.

– Nasrtanje na sudiju i možemo razumjeti ukoliko su frustrirani njegovim sudijskim odlukama. Ali kako razumjeti napad na naše igrače i na naš stručni štab! Kako razumjeti udaranje čovjeka od 65 godina, koji je invalid?

Na snimcima se može vidjeti kako izvode našeg udarenog trenera, koji posrće pri kretanju. Zaista ispod svakog nivoa!

Sve je evidentirano u MUP-u Distrikta Brčko, kao i Službi hitne pomoći Brčko.

Mi razumijemo da su naši domaćini uzeli novac od Mionice da bi nas pobijedili danas. Ali zar novac treba biti motiv da udariš čovjeka od 65 godina?

Osim trenera je udaren i pomoćni trener Admir Hasanović, koji je, također, zbrinut u Službi hitne medicinske pomoći u Brčkom.

Možda se domaći navijači ne bi tako ponašali da nisu imali podršku navijača iz Mionice, koji su svojim ponašanjem na tribini konstantno podizali tenzije. Nekolicina njih je napadala našu klupu u toku utakmice, pljuvala i vrijeđala našeg igrača Zamira Kurbašiča u jednoj situaciji kada se on našao u blizini tribine – stoji u objavi FK Sloboda Kerep na Fejsbuku.

 

 

 

(avaz.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime