spot_img
spot_img

Из Правосудне комисије реаговали на Кадрићеве изјаве

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Након што је Предсједник Скупштине Брчко дистрикта Есед Кадрић прошле седмице на конференцији за новинаре позвао Правосудну комисију да се укључи и предложи рјешење за проблем обуставе рада адвоката у Дистрикту, данас су се тим поводом огласили из ове правосудне институције.

“Правосудна комисија Брчко дистрикта нема никакве механизме који јој стоје на располагању да прекине обуставу рада адвоката која је на снази већ шест мјесеци, будући да су они незадовољни Законом о фискалним системима и да је то основни разлог њихове обуставе рада”, потврдио је данас за Радио Брчко Дејан Ђуровић портпарол Правосудне комисије.

Он је такође појаснио и да ли је тачна констатација предсједника Скупштине да Правосудна комисија никад до сад није предложила приједлог Закона о адвокатској дјелатности, иако се то налази у њиховој надлежности.

“Још 2014. године Правосудна комисија је у скупштинску процедуру доставила текст Закона о адвокатској дјелатности на којем је радила једна интерресорна група, но тада су за тај приједлог закона гласала само два посланика у Скупштини Дистрикта”, навео је Ђуровић.

Из Правосудне комисије су данас још једном поручили да су спремни да у сарадњи са представницима извршне и законодавне власти Брчко дистрикта раде на проналаску рјешења за обуставу рада адвоката који наноси велику штету грађанима Брчко дистрикта.

Сједница Правосудне комисије на којој ће се расправљати о проблему обуставе рада адвоката у Брчко дистрикту али и о допису којег је крајем прошлог мјесеца овој институцији упутио предсједник Скупштине Брчко дистрикта Есед Кадрић биће одржана половином новембра.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img