Iz Kluba ljubitelja prirode prozvali nadležne: Ako ne mogu ljulje, mogu igrališta!

Nakon što je naređeno uklanjanje ljulja koje su uveseljavale brojne klinceze i klince našeg grada (ali i njihove roditelje), iz Kluba ljubitelja prirode, odgovornog za ovo “nedjelo”, danas su se oglasili saopštenjem u kome pozivaju nadležne da obezbijede uslove za dječiju igru u Brčkom.

“Zbog svega što se u protekloj sedmici izdešavalo, a vezano je za ljulje koje su paradigma naše brčanske stvarnosti, predlažemo amandmane na “Rebalans” Skupštini Brčko distrikta – Komisiji za budžet”, stoji u objavi Kluba ljubitelja prirode.

- Reklama -

U obraćanju upućenom Vladi, gradonačelniku, Skupštini i predsjedniku Skupštine, iz ove brčanske organizacije pozivaju da se kroz “Rebalans budžeta” za 2022. godinu predvide sredstva za izgradnju:

-Dva dječija igrališta, kvalitetne metalne konstrukcije, za različite uzraste djece, koja bi bila postavljena u “Gradskom parku”. Za realizaciju navedenog, tvrde ljubitelji prirode, potrebno je izdvojiti 85.000 KM;

-Dva dječija igrališta, kvalitetne metalne konstrukcije, za različite uzraste djece, koja bi bila postavljena u “Partizanskom parku” kod “Gradskog stadiona” čija rekonstrukcija/gradnja je u toku, a za koju je do sada izdvojeno nekoliko miliona KM.
Za gradnju navedenih dječijih igrališta za različite uzraste, dodaje se, potrebno je planirati iznos od 85.000 KM;

-Dva dječija igrališta, kvalitetne metalne konstrukcije, za različite uzraste djece, koja bi bila postavljena na Ficibajeru. Za navedeno je, tvrde iz KljpB potrebno planirati iznos od 85.000KM.

“Kako ne bismo bili u situaciji da postavljamo sadržaje bez adekvatnih dozvola, te skidanjem istih budili gnjev građana, molimo vas da “Rebalansom” koji je pred nama, predvidite sredstva za ova igrališta i time stanete na stranu najmlađih žitelja ovog grada, na čemu će vam oni, ali i svi građani Brčko distrikta, biti zahvalni” zaključuje se u objavi.

Podsjetimo, najveći problem našeg grada, ljulje postavljene širom Brčkog, riješen je prije krajem prošle sedmice, nalogom Komunalne inspekcije da iste budu uklonjene.

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime