spot_img
spot_img

Из Клуба љубитеља природе прозвали надлежне: Ако не могу љуље, могу игралишта!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Након што је наређено уклањање љуља које су увесељавале бројне клинцезе и клинце нашег града (али и њихове родитеље), из Клуба љубитеља природе, одговорног за ово “недјело”, данас су се огласили саопштењем у коме позивају надлежне да обезбиједе услове за дјечију игру у Брчком.

“Због свега што се у протеклој седмици издешавало, а везано је за љуље које су парадигма наше брчанске стварности, предлажемо амандмане на “Ребаланс” Скупштини Брчко дистрикта – Комисији за буџет”, стоји у објави Клуба љубитеља природе.

У обраћању упућеном Влади, градоначелнику, Скупштини и предсједнику Скупштине, из ове брчанске организације позивају да се кроз “Ребаланс буџета” за 2022. годину предвиде средства за изградњу:

-Два дјечија игралишта, квалитетне металне конструкције, за различите узрасте дјеце, која би била постављена у “Градском парку”. За реализацију наведеног, тврде љубитељи природе, потребно је издвојити 85.000 КМ;

-Два дјечија игралишта, квалитетне металне конструкције, за различите узрасте дјеце, која би била постављена у “Партизанском парку” код “Градског стадиона” чија реконструкција/градња је у току, а за коју је до сада издвојено неколико милиона КМ.
За градњу наведених дјечијих игралишта за различите узрасте, додаје се, потребно је планирати износ од 85.000 КМ;

-Два дјечија игралишта, квалитетне металне конструкције, за различите узрасте дјеце, која би била постављена на Фицибајеру. За наведено је, тврде из КљпБ потребно планирати износ од 85.000КМ.

“Како не бисмо били у ситуацији да постављамо садржаје без адекватних дозвола, те скидањем истих будили гњев грађана, молимо вас да “Ребалансом” који је пред нама, предвидите средства за ова игралишта и тиме станете на страну најмлађих житеља овог града, на чему ће вам они, али и сви грађани Брчко дистрикта, бити захвални” закључује се у објави.

Подсјетимо, највећи проблем нашег града, љуље постављене широм Брчког, ријешен је прије крајем прошле седмице, налогом Комуналне инспекције да исте буду уклоњене.

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img