spot_img
spot_img

Ива Каришик: Сањала сам да сам се вратила у Лавове

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ива Каришик је нова – стара кошаркашица КК “Лавови” Брчко.

Професионална је играчица и игра на позицији плејмејкера. Ова “златна лавица” и члан шампионске генерације КК “Лавови” из сезоне 2020/2021. године, у понедјељак је имала први тренинг са првим тимом женске сениорске селекције.

Први тренинг смо искористили и да поразговарамо са Ивом, на задовољство наших навијача и пратилаца.

Ива, наступала си за Лавове у прошлој сезони, добро познајеш екипу, освојиле сте заједно титулу шампиона Републике Српске и оствариле пласман у Премијер лигу БиХ. Какав је осјећај вратити се поново у Брчко?

Ива: Први утисак је да сам се вратила кући. Чим сам дошла и поново видјела дјевојке, и осјетила ту атмосферу, имала сам онај осјећај у грудима да ту припадам. Када су ме из управе клуба контактирали, буквално смо се све договорили за пар минута и послије неколико дана сам дошла. Сада на тренингу, осјећај је као да нисам ни одлазила, одмах сам се поново уклопила.

У првом дијелу ове сезоне играла си за екипу ЖКД “Јежица” из Љубљане. Како је било у Словенији?

Ива: Па, другачије. Другачији су услови и систем рада, другачији људи и искрено нисам имала онај осјећај блискости са чланицама тима, који сам овдје имала, и који би требало да постоји у тиму. Сада сам опет овдје, као и прошле године дошла сам на полусезони. Очекујем да други дио сезоне буде одличан, као и прошле године, и да изборимо опстанак у друштву најбољих бх клубова. То нам је циљ за ову годину, па видјећемо, ја ћу дати све од себе, а знам да ће и остале дјевојке.

Било је неколико промјена у клубу у периоду када ниси била овдје, неке нове играчице су дошле, претпостављам да си пратила шта се дешава?

Ива: Јесам, да. У суштини, ми се све познајемо, тако да ту нема проблема, али ми је драго што је екипа појачана. Оно што његујемо у овом клубу јесте да подржавамо једна другу, да бисмо достигле зацртани циљ. Не може се у лошој атмосфери ништа постићи, а овде срећом то није случај, атмосфера у клубу је сјајна, један тим – једна екипа.

Сљедећег викенда играте са екипом Леотара из Требиња. Колико их добро познајете?

Ива: Знам да су прилично промијенили састав у односу на прошлу годину. Међутим, ми ћемо да се фокусирамо на своју игру и потрудити се да будемо што боље. Ја баш једва чекам утакмицу и јако сам мотивисана.

Кажеш да си сањала да си се вратила у Лавове?

Ива: Да, буквално сам сањала (смијех). Била сам са неколико дјевојака из тима, нешто смо јеле, било је тако стварно као сад што је стваран овај наш разговор, и када ме предсједник клуба назвао, па испало је да је сан био неки знак. И сад сам опет ту.

Ива Каришик је рођена 19. фебруара 2001. године у Бијелом Пољу у Црној Гори. Прошла је све млађе репрезентативне селекције Црне Горе и сада је поново Лавица.

Први наступ ове сезоне за “Лавове” има у суботу, у дворани Техничке школе у Брчком, гдје са почетком у 18:00 часова, сениорска екипа у оквиру осмог кола Премијер лиге БиХ дочекује екипу “Леотара” из Требиња.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img