spot_img
spot_img

Историјска побједа кошаркашица Лавова на гостовању у Црној Гори

spot_img
spot_img

Кошаркашице КК Лавови Брчко лиге наставиле су са одличним играма у сезони 2022-2023.

У оквиру седмог кола WABA лиге, протекле сриједе, савладале су представника Црне Горе у овом такмичењу екипу Никшића на гостујућем терену резултатом 68:79 по четвртинама 25:12, 17:24, 14:18 и 12:25.

Била је ово побједа која је већ сада добила префикс историјска, и то из неколико разлога, како због тимског учинка, исто тако и због учинка појединаца на гостовању у Никшићу.

С обзиром на чињеницу да је КК Лавови први кошаркашки клуб из Брчког који наступа на међународној сцени, била је ово и прва међународна побједа брчанске кошарке, која је Лавицама уједно у великој мјери отворила врата другог круга такмичења у WABA лиги. До краја првог дијела такмичења остала су два кола, у којима Лавице дочекују Орлове из Бања Луке и гостују екипи Цинкарне Цеље у Словенији.

Поред тимског учинка на овом мечу који ће остати упамћен и уписан у клупске алманахе, индивидуални учинак кошаркашице Лавова Миреле Халиловић је нешто што ће се, такође, дуго памтити. Наиме Мирела је у Никшићу остварила учинак од 25 постигнутих поена, уписала је 7 асистеницја и остварила 4 скока и 1 украдену лопту, за укупан индекс валоризације 30! Учинак је то који јој је донио признање МВП (најкориснији играч) комплетног 7. кола WABA лиге! Поред прве побједе на међународној сцени, КК Лавови има и првог играча који је дошао до титуле МВП кола, што у изузетно јакој конкуренцији није нимало лако остварити!

Поред већ поменуте Миреле Халиловић сјајну партију је пружила и капитен Лавова и јуниорска репрезентативка Србије Милица Ђокић са 22 постигнута поена, 5 скокова и 2 асистенције, док је јуниорска репрезентативка Босне и Херцеговине Јелена Лазаревић остварила укупно 6. дабл-дабл учинак у овој сезони са 10 постигнутих поена и 12 скокова.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img