spot_img
spot_img

Исмет Дедеић: Вјерујем у правду и правичност

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Исмет Дедеић, високи званичник Савеза за бољу будућност у Брчком данас је одржао конференцију за новинаре на којој се осврнуо на судски поступак вођен против њега и пресуде Основног и Апелационог суда којима је ослобођен свих оптужби.

У писаној изјави достављеној медијима Дедеић је навео:

Повод за ову конференцију је одлука правосуђа Дистрикта којом је постигнута правда за мене, моју породицу и пријатеље. Наиме, Апелациони суд Дистрикта прије неки дан потврдио је првостепену пресуду Основног суда Дистритка којом сам ослобођен од оптужби за наводне незаконите радње у вријеме док сам био шеф Одјела за просторно планирање и имовинско-правне послове у Влади Дистрикта.

Овом одлуком дефинитивно је срушена једна наручена срамна оптужница монтирана уочи задњих локалних избора с циљем мог криминализовања и компромитовања. Медији су у више наврата информисали која је група људи у Полицији и Тужилаштву и по чијој тајкунској наредби предводила ову монтирану и ни једним аргументом доказану оптужницу.

Намјера ових силника, који су преко ноћи запосјели туђу имовину, а неки и четврти града, је била да се докопају градоначелничке функције и да своје људе инсталирају на високе функције у власти и тако постану власници града и управљају животима све сироманшијих грађана Брчко дистрикта БиХ. Они који су вукли конце монтаже ове афере су познати тајкуни са опасним намјерама који су настојали да присвоје сву власт и јавна добра Брчко дистрикта БиХ. Они су разним привилегијама задужили неке сумњиве кадрове у Полицији и Тужилаштву кроз обезбјеђивање разних привилегија и услуга. Када сам се јавно побунио против њиховог криминала, за те тајкуне а нарочито њихове слуге у Полицији и Тужилаштву ја сам постао црвена застава за те корумпиране бикове.

Овом одлуком брчанско правосуђе је потврдило да није подлегло притисцима односно да није дио организованог криминала ширих размјера и да суди према принципима владавине права што је гаранција грађанима да ће бити заштићени од незаконитог прогона.

Без обзира на поднесену жртву, због неовлаштеног ухођења, губитка радног мјеста, визуелног и звучног праћења, вршења притисака на свједоке да ме лажним исказима терете, изнуђивање лажних изјава, ограничавање моје слободе кретања, монтирање оптужница кадровима СББ-а и пријетне члановима СББ-а да ће бити хапшени ако слиједе политику СББ-а, најављивања хапшења путем слуганских портала, фабриковањем и пласирањем разних лажи о мени, слања Тужилаштву лажних службених забиљешки од неких инспектора, ја сам поносан на многе пројекте које сам водио и реализовао у својој дугогодишњој радној и политичкој каријери и који су препознатљиви. Од тих пројеката грађани Дстрикта имали су и имају вишеструке користи и исто тако сам поносан што сам заједно са чланством СББ-а дао допринос у спречавању опасног сценарија вођа брчанског тајкунског подземља да апсолутно овладају јавним ресурсима и кључним функцијама у власти Дистрикта.

Ја лично, а и многи грађани Дистрикта очекујемо да ће Полиција и Тужилаштво Дистрикта умјесто монтирања политичких афера по њима неподобним појединцима отворити пакет кривичних пријава за крупни криминал за које је јавна тајна да, у најдубљим ладицама чувају неке „штитоноше“ криминализованих тајкуна, који су ову заједницу и њене грађане оштетили за милионске износе, па сада неки од њих, уз асистенцију њихових покровитеља у Полицији, траже здравствену докментацију да су неурачунљиви како би за своју пљачку и незаконито дјеловање нашли оправдање и избјегли заслужене казне.

Због таквих радњи и поступака Дистрикт по оцјенама многих страних и домаћих агенција предњачи у криминалу и корупцији у БиХ и шире и то за посљедицу има бесперспективност за живот и рад грађана. Млади и креативни људи бјеже из ове средине све због корумпираних и мафијашких тајкуна и неспособних појединаца у власти, који нису способни да обезбиједе потребан развој и сигурност за нормалну егзистенцију младих људи у Брчком и поред огромних ресурса са којим Брчко располаже и којима они веома лоше управљају.

Упозорен сам, да режисери ове полицијско-тужилачке фарсе неће престати да ме и даље уходе и монтирају афере, али и они треба да знају да ме неће уплаштити, нити успјети у тој намјери. Ја сам давао и истрајат ћу на давању доприноса у развоју овог града којег волим до краја живота и неће ме нико моћи спријечити да се принципијелно и енергично борим против системске корупције и криминала, која је захватила многе сегменте друштва у Брчком и њихових носилаца, без обзира што неки мисле да су тренутним функцијама добро заштићени и замаскирани и да неће бити процесуирани варају се у томе. Они који су наметнули да се у Дистрикту усвајају закони и процедуре по којима су покрали и оштетили за милионске износе ову заједницу, што представља школски примјер системске корупције и криминала и да још увијек нису процесуирани на једној страни, а на другој страни издавање локацијских услова за привремену љетну башту је постало предмет оптужбе и велике медијске халабуке и приједлог поступајућег тужиоца да се актери монтирања овог процеса награде и унаприједе у служби умјесто да се прогоне због злоупотребе службеног положаја и овласти.

Наравно, ја ћу са својим адвокатским тимом покренути поступак ради санкционисања овог случаја, због бруталне злоупотребе и приватизовања дијела органа за заштиту закона у мафијашке сврхе.

Захваљујем се свим грађанима који су ми сво ово вријеме пружали подршку, вјеровали и бодрили ме да истрајем у доказивању истине и обједа које су ми паковали криминализовани појединци у институцијама за заштиту законитости, а све по сценарију и под покровитељством неких тајкуна. Вјерујем да ће руководство у Тужилаштву и Полицији изнаћи снаге да се обрачуна са оним појединцима у тим службама који су државни апарат ставили у функцију тајкуна, монтирањем афера и заштиту отвореног криминала и чиме су бацили љагу на поштен и законит рад великог броја упосленика у Полицији и Тужилаштву Брчко дистрикта.

Брчко, 29.6.2018. године
Исмет Дедеић

 

 

 

 

(nula49.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img