Ипак на Тргу младих: Величанствена "Тројка из блока" синоћ у Брчком - nula49.com
spot_img
spot_img

Ипак на Тргу младих: Величанствена “Тројка из блока” синоћ у Брчком

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Хуманитарни турнир “Тројка из блока” одржан је у Брчком под покровитељством предсједника Скупштине Синише Милића, а прикупљени новац биће уплаћен у фонд Организације “Срби за Србе” која гради 12 кућа у Србији, Српској, ФБиХ и Црној Гори, те прикупља помоћ за једну породицу у Бијељини.

Милић је истакао да “Тројка из блока” има, не само хуманитарни, него и спортски и друштвени аспект, будући да се у оквиру овог турнира прикупља значајна хуманитарна подршка за вишечлане породице у стању социјалне потребе.

“Афирмише се и принцип заједништва и солидарности, што су основне претпоставке за било коју заједницу, те спорт као начин дружења. Надам се да ћемо и наредних година бити домаћини оваквих манифестација”, изјавио је новинарима Милић, који је првим шутирањем отворио трунир.

Милић је појаснио да је покровитељство предсједника Скупштине био један од формалних услова да турнир буде одржан у поновљеном захтјеву организатора према полицији.

“Хвала полицији што су тако брзо реаговали на поновљени захтјев и уз покровитељство предсједника дали одобрење да се одржи ова манифестација на тргу”, истакао је Милић.

Милош Суботић, волонтер Хуманитарне организације “Срби за Србе” која је организатор “Тројке из блока” у Брчком, рекао је да се ова манифестација у том граду одржава шесту годину с циљем промоције хуманости, здравља и спорта.

“И ове године Брчко је показало да је град хуманости”, истакао је Суботић и подсјетио да Хуманитарна организација “Срби за Србе” постоји 15 година и помаже вишечланим породицама са четворо и више дјеце широм Србије, Републике Српске, Федерације БиХ и Црне Горе.

Он је појаснио да им не помажу у виду једнократне новчане помоћи, него настоје да породицама обезбиједе услове за рад, бављење пољопривредом.

“У зависности од потреба, набављамо им, на примјер, трактор, стакленик, стоку”, рекао је Суботић.

Он је напоменуо да Организација новчану помоћ прикупља, како турниром “Тројка из блока” који организује по градовима, тако и редовним уплатама донатора на трајне налоге.

“Сваке године имамо све више донатора. То су симболичне уплате, али ако нас има 3.000-4.000 који толико уплаћујемо – онда је то значајна помоћ”, рекао је Суботић.

Он је навео да се на турниру у Брчком учешће плаћало пет КМ и шутирало се са пет позиција, а побједник је као награду добио пехар, медаљу и мајицу организатора.

Према његовим ријечима, сви који желе да донирају новац могу то да учине и позивом на хуманитарни број “Срби за Србе” 17763 који је стално активан.

Суботић је истакао да је мисија Хуманитарне организације “Срби за Србе” борба против бијеле куге, те стога и помажу вишечланим породицама слабијег имовинског стања.

Организатор хуманитарног турнира “Тројка из блока”, који је одржан синоћ у Брчком, била је Хуманитарна организација “Срби за Србе” у сарадњи са Конзервативним клубом из тог града.

 

(srna)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img