Intervju s povodom: Miloš Stankić

Naš sugrađanin Miloš Stankić ima 25 godina, a već je jedan od najpoznatijih di-džejeva u regionu. Pored mnogobrojnih nastupa na nekim od najprestižnijih festivala, ovo potvrđuje i njegov najnoviji poslovni uspjeh – plasirao se u polufinale prestižnog evropskog takmičenja NYDJAY koje organizuje “New Yorker” u saradnji sa jednim od najvećih imena u EDM industriji – Danny Avilaom. Sve ovo, uz pripreme za drugi BiH Color Festival koji Miloš organizuje, bilo je i više nego dovoljno da porazgovaramo sa njim.

nula49: Na početku – čestitke! Preko 15 hiljada muzičara bilo je u konkurenciji ovog takmičenja, a ti si jedan od četvorice najboljih. Kako?

- Reklama -

Miloš: Hvala. Čim sam čuo za takmičenje, znao sam da ako pošaljem nešto slično onome što će poslati i ostali, šanse da prođem su male. Morao sam po nečemu da se istaknem, da se razlikujem od gomile drugih izvođača. Odlučio sam da ne šaljem samo taj “fazon” koji ja obično furam, već da izmiješam pomalo od svega što poznajem, da bi žiriju bilo jasno koliko ja zapravo mogu. Bilo je tu i electro house, i trap muzike, hip-hop, big room… Njima se to očigledno dopalo, i evo me tu gdje sam.

nula49: Kako izgleda sam proces odabira, šta se još tražilo od tebe?

Miloš: Čitav koncept takmičenja je potraga za novom muzičkom zvijezdom. U uži krug prošlo je oko 200 muzičara iz Jugoistočne Evrope, nakon čega smo morali da pošaljemo čitav svoj muzički portfolio, fotogragije, opis stila oblačenja, zatim CV sa svim festivalima, nastupima… Sve ono što bi trebalo da čini jednog uspješnog di-džeja. Nakon dva dana dobio sam odgovor da sam ušao u top 4, i da imam otprilike sve ono što oni traže.

nula49: Takmičenje se održava već za nekoliko dana. Šta očekuješ? Jesu li apetiti već zadovoljeni?

Miloš: Rizikovaću da zvučim neskromno, ali da nisam vjerovao da mogu da pobijedim, ne bih se ni prijavljivao. Dakle, idem na sve ili ništa. Polufinale se održava 25. februara u klubu Aquarius u Zagrebu, i zaista moram pohvaliti organizaciju – za sada je sve perfektno.

Finale je zakazano za ljeto, na Ibici, a pobjednik dobija ugovor sa agencijom Sushi 3000, koja zastupa zaista velika imena industrije kao što su Alesso, DonDiablo, OliverHeldens, Carnage, Axwell/\Ingrosso, Feddele Grand… Dakle, sam krem EDM scene. Zatim, tu je i evropska turneja za pobjednika i kao glavna nagrada – nastup na Main Stage-u Untold festivala u Rumuniji koji posjeti oko 200.000 posjetilaca.

nula49: Tema koja se nameće jeste i BiH Color Festival koji se ove godine u našem gradu održava po drugi put. Kako teku pripreme? Šta posjetioci mogu da očekuju ove godine?

Miloš: Pripreme već napreduju punom parom, već smo predali zahtjev za lokacijske uslove, i čekamo odgovor nadležnih. Ove godine festival podižemo na mnogo veći nivo, prihvatajući sve sugestije koje smo dobili prošle godine. Novost je i da će ove godine festival biti održan nešto ranije, ne smijem još uvijek odavati tačan datum, ali održaće se u julu. U pregovorima smo sa dva dosta velika sponzorska imena, koja ne bih navodio dok se dogovor ne zaključi. Naravno, od ovoga zavisi i izgled i lineup – u pregovorima smo i sa nekim inostranim izvođačima i nadamo se da će sve završiti onako kako smo zamislili. Već krajem ove sedmice trebalo bi da završimo pregovore, pa ćemo znati “na čemu smo”.

Osnovni koncept festivala ostaje isti, ali uz značajna unapređenja. Imamo nove, kvalitetnije boje iz inostranstva, mnogo više se posvjećujemo brendiranju festivala. Još jedna novost biće i body marbling, jedna vrsta privremenih ukrasa na koži koja je na našim prostorima potpuna novost. Zatim, ovaj put posvetićemo mnogo više prostora hrani za posjetioce i ponuda će biti mnogo raznovrsnija. Dakle, trudićemo da zadovoljimo sve zahtjeve koje bi posjetioci mogli imati. Takođe, u planu je da kamp ove godine bude na drugoj, mnogo boljoj lokaciji, a za posjetioce biće organizovan i prevoz do grada na svakih pola sata. Ukratko- dajemo sve od sebe da ovogodišnji BiH Color Festival bude mnogo bolji nego prošli.

Moram naglasiti i da ćemo se posebno potruditi da se ove godine iskupimo ljudima koji su imali veća očekivanja od Undergroundstage-a. Jednostavno, prošle godine iznevjerila nas je firma koja je trebala obezbjediti binu – sedam dana prije festivala naša bina otišla je na Sarajevo Film Festival. Ove godine, zato, dodatnu energiju usmjeravamo u ovaj stage, i vjerujemo da ćemo se iskupiti.

Cilj nam je da ovaj festival postane zaštitni znak našeg grada i vjerujemo da u tome možemo uspjeti. Ovo polje je nešto u čemu sam ja uspješan, nešto što volim i što mi ide od ruke, pa je ovaj festival moj način da svom gradu pomognem i poklonim nešto što će koristiti svima.

nula49.com: Još jedno pitanje koje se često može čuti među mladima ovih dana jeste – šta je sa žurkama? Ima li planova za nastupe u Brčkom u narednom periodu?

Miloš: Ovaj period, nažalost, prolazi bez žurki. Nekoliko je razloga za to, od kojih je prvi to što prosto nemam vremena. Drugi, mnogo važniji je nedostatak prostora. Ja mogu obezbjediti binu, ozvučenje, rasvjetu, WC… Ali sve ovo je uzalud ako nemamo adekvatan prostor. Postoji plan za organizaciju neke vrste mini-festivala, u zatvorenom prostoru, žurku za nekih 500 ljudi, sa malo jačim imenima domaće EDM scene. Međutim, u našem gradu prosto nema prostora za tako nešto.

Moram iskoristiti priliku da kažem da smo u jednom trenutku željeli da ovo organizujemo u jednom od hangara brčanske Luke. Nažalost, potpuno sam zaboravio da je u prethodnom ratu na ovoj lokaciji bio logor, i koliko bi neprimjereno bilo praviti žurku na ovakvom mjestu. Mi smo čak sproveli i anketu, prije nego što nam je ukazano na ovu činjenicu, pa želim i ovim putem još jednom da se izvinim svima koje je ovo možda povrijedilo na bilo koji način. Svi koje me poznaju, i lično i poslovno, zaista znaju da mi to nikada ne bi bila namjera.

Dakle, ukoliko neko ima ideju za neku halu, hangar ili sličan prostor, neka me slobodno kontaktira, i žurke mogu da počnu.

 

Milošu želimo mnogo sreće na predstojećem takmičenju, ali i u svim budućim projektima. Pravo je zadovoljstvo vidjeti da neko uspije u svom polju samo zahvaljujući svom radu i talentu. Nažalost, rijetkost u našem gradu, ali i državi.

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime