Inspektorat za tri mjeseca izvršio preko 7.000 kontrola

Na današnjoj sjednici Vlade Brčko distrikta usvojen je Izvještaj o radu Inspektorata za drugi kvartal 2017. godine i Program utroška sredstava udruženja penzionera Federacije BiH i Republike Srpske za banjsko liječenje.

Iako je na samoj sjednici Vlade bilo mnogo negativnih komentara na rad Inspektorata, šef ove službe, Senada Garić je istakla da je Inspektorat za period od četvrtog do šestog mjeseca ove godine premašio zacrtani plan rada.

- Reklama -

“U drugom kvartalu ove godine Inspektorat je imao obavezu da uradi 6.415 kontrola, a izvršeno je 7.416 kontrola, što je 15 odsto više od planiranog”, rekla je Garić.

Inspektorat je u svom radu vodio računa o zdravlju kako ljudi, tako i životinja i bilja, te vršio kontrolu količine pesticida u povrću i voću, mikrobiološku kontrolu suncokretovog ulja i kontrolu dječije hrane.

“Pored ovih, vršili smo i kontrolu pilećih jaja na antibiotike, zatim kontrolu pilećih krilaca na salmonelu gdje smo utvrdili da kod jednog subjekta postoje krilca zaražena salmonelom i u skladu sa zakonom smo postupali i te proizvode uništili”, potvrdila je Senada Garić.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime