spot_img
spot_img

Инспекторат: Епидемиолошке мјере на простору Дистрикта преблаге

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Главни инспектор брчанског Инспектората Зоран Гајић изјавио је да под контролом ове инстутуције има 56 угоститељских објеката и да запослени углавном нису, током протеклих празника, поштовали епидемиолошке мјере Штаба за заштиту и спашавање Брчко дистрикта.

„Што се тиче обавезног ношења маски радника у угоститељским субјектима, као једне од мјера Штаба, више од 90 посто у првим контролама нису поштовали мјере, али су након упозорења наставили са примјеном“, рекао је Гајић.

Он је додао да је за овај период издато 32 прекршајних налога угоститељским субјектима којима су изречене санкције, као и мјере смањења броја гостију у објектима.

Говорећи о протеклом периоду и празницима који су иза нас те наглом повећању заражених лица коронавирусом, Гајић је рекао „да се редовно врше контроле у погледу ношења заштитних маски и посједовања дезинфекционих средстава на улазима у објекте.“

„За нас су ове мјере преблаге и у погледу тога би требало предузети неке оштрије, али ако здравствени систем може да функционише и одржи ово стање могу остати као и до сада. На основу нашег мишљења треба донијети ефикасније мјере, како би спријечили даље повећање заражених лица“, закључио је Гајић.

Инспекторат ће наставити са редовним активностима у погледу спровођења мјера Штаба али и по потреби појачати контроле привредних субјеката.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img