Inspektorat Brčko distrikta: Zbog povećanja cijena izvršeno 57 kontrola

Šef Inspektorata Brčko distrikta Damir Bulčević istakao je kako Inspektorat od početka proglašenja stanja prirodne nesreće radi u kontinuitetu 24 sata dnevno, te da je od tada građanima izdato preko 1.500 rješenja o izolaciji.

Na osnovu odluke Kriznog štaba, prema njegovim rječima, s današnjim datumom za još 14 dana produžena su rješenja za 1.025 slučajeva. Rješenja su trenutno u izradi i s obzirom na opseg posla, iz Inspektorata mole građane za strpljenje i poručuju kako će sve biti završeno do kraja ove sedmice.

Na osnovu 19 prijava građana po pitanju povećanja cijena u trgovinama i inspektorskih aktivnosti po službenoj dužnosti, trižišni inspektori u prethodnom periodu izvršili su 57 kontrola te su pokrenuti prekršajni postupci i nalozi u visini od oko 9.000 KM.

U Inspektoratu kažu da većina privrednih subjekata na području Distrikta poštuje odluku o radnom vremenu, dok ih je šestoro tu odluku prekršilo te će isti biti sankcionisani u skladu sa zakonskim odredbama.

Kada je u pitanju dezinfekcija područja na mjestima gdje su boravile osobe zaražene koronavirusom, Inspektorat je u suradnji s Higijensko-epidemiološkom službom i Policijom Brčko distrikta dezinfikovao više od 20 lokacija, a sve u cilju očuvanju zdravlja građana i daljeg širenja virusa COVID-19.

Bulčević ističe kako je 80% ljudskih resursa Inspektorata preusmjereno na sanitarne poslove i te da za sada uspjevaju odgovarati na sve postavljene zadatke.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime