spot_img
spot_img

Info sesija krovnih omladinskih organizacija BiH u Brčkom

spot_img
spot_img

Vijeće/Savjet mladih Brčko distrikta BiH organizuje info sesiju za mlade, gdje će zajedno sa druga dva krovna tijela mladih ( Omladinski Savjet Republike Srpske i Vijeće mladih Federacije BiH) predstaviti svoj rad te upoznati mlade sa omladinskim politikama, posebno sa Strategijom za mlade Brčkog koju je nedavno usvojila Vlada Brčko distrikta i koja je upravo danas usvojena na sjednici Skupštine Brčko distrikta.

Info sesija će biti održana u petak, 24. februara u Omladinskom centru, s početkom u 14h. Učesnicima će se obratiti predstavnici Odjeljenja za stručne i administrativne poslove Vlade Brčko distrikta a zatim će predstavnici tri krovna tijela mladih upoznati učesnike sa svojim radom, svojim projektima i aktivnostima te politikama koje zagovaraju u Republici Srpskoj, Federaciji BiH te u Brčko distriktu.

„Želja nam je da mladi u Brčko distriktu budu upoznati sa našim aktivnostima ali i našim zagovaračkim politikama koje su u toku, te što je najvažnije, da što više mladih uključimo u naše zagovaračke aktivnosti.“ – kaže Harun Šabanović, predsjednik Vijeća/Savjeta mlаdih Brčko distritka.

Ova aktivnost se organizuje u sklopu projekta „Zagovaračka platforma mladih“, novog projekta koji implementira Vijeće/Savjet mladih a podržava Međunarodna organizacija za migracije (IOM).

„Cilj samog projekta jeste upravo informisati mlade o zakonskim rješenjima u oblasti mladih u Brčkom i BiH te kroz razne aktivnosti ojačati zagovaračke vještine mladih i tako stvoriti jednu kvalitetnu grupu mladih koji će sutra biti pokretač promjena u našoj zajednici.Stoga nam je veoma važna podrška koju imamo od IOM-a evo već u kontinuitetu i drago nam je da su prepoznali naše potrebe i postali naš ključni partner.“ – rekao nam je Vladimir Kanostrevac, član predsjedništva Vijeća/Savjeta mladih Brčko distrikta.

Svi zainteresovani za učešće na info sesiji mogu se prijaviti putem sledećeg linka.

Projekat “Zagovaračka platforma mladih” realizuje se zahvaljujući podršći Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative, projekta kojeg implementira IOM Bosnia and Herzegovina, a finansira Austrijska razvojna saradnja.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img