Imenovani timovi za početak realizacije projekta „Revitalizacija Luke Brčko“

Vlada Brčko distrikta BiH održala je danas 67. vanrednu sjednicu na kojoj je usvojila Prijedlog odluke o imenovanju članova Jedinice za implementaciju projekta „Luka Brčko“ i Prijedlog odluke o imenovanju članova Koordinacionog tijela za praćenje pripreme neophodnih dokumenata za implementaciju pomenutog projekta.

Pero Gudeljević, šef Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu rekao je da bi ovo tijelo trebalo da ubrza pripremu cjelokupne dokumentacije kako bi se moglo krenuti sa realizacijom.

„Imenovanje Jedinice je ugovorna obaveza koju je Brčko preuzelo potpisivanjem ugovora sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj i nakon današnjeg imenovanja ona će početi sa radom odmah kako bi se napravili prvi koraci, a to je angažovanje konsultanata koji će pripremiti tendersku dokumentaciju da bi u narednih nekoliko mjeseci mogao biti raspisan javni poziv za izbor izvođača na svim potprojektima koji su predviđeni u okviru projekta revitalizacije Luke“, objasnio je Gudeljević.

- Reklama -

On je naveo da je riječ o četiri projekta koja su kandidovana ranije prilikom zahtjeva za dobijanje kredita i petom projektu u vezi sa nabavkom dizalice.

U nastavku 59. redovne sjednice članovi Vlade primili su k znanju Izvještaj o radu Inspektorata za period od oktobra do decembra mjeseca 2018. godine.

Vršilac dužnosti glavnog inspektora Franjo Stjepanović dotakao se i tekućih pitanja koja su bila predmet interesovanja članova Vlade poput nelegalne sječe šuma, ali i koncentracije pesticida u voću i povrću. Stjepanović je istakao da se kontinuirano radi genetska analiza i da se ono voće i povrće koje ima povećanu koncentraciju pesticida uništava. Članovi Vlade su bili zainteresovani i za slučaj pojave bolesti u jednom stadu ovaca u Brčkom.

„Utvrđuje se prisustvo bolesti. Prijava na sumnju je bila u februaru mjesecu i od kada Inspekcija radi na utvrđivanju činjenica i uklanjanju životinja koje su bolesne. Juče je uzeto 260 uzoraka krvi koji su poslati na analizu na kju-groznicu, a ranije je utvrđena pojava bruceloze. Postupak je u toku, stado je stavljeno u karantin i Inspekcija radi u skladu sa svojim nadležnostima“, dodao je Stjepanović i naglasio da u ovom trenutku ne postoji opasnost po stanovništvo jer su ovce izolovane na prostoru koji nije blizu naseljenog mjesta.

Nastavak sjednice Vlade biće održan u petak 12. aprila 2019. godine.

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime